Veljku Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor za još 60 dana 1Belivuk, hapšenje Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Sprecijalni sud produžio je pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i za još 23 optužena pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koju uskoro očekuje početak suđenja za najteža krivična dela, među kojima je i pet ubistava.

Kkao javlja Radio-televizija Srbije, pozivajući se na Tanjug, rešenje o produženju pritvora doneto je 18. januara i na njega postoji pravo žalbe.

Pritvor im je produžen za još 60 dana, rekla je portparolka suda Tatjana Tešić.

Pored ovih 25 optuženih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a trojica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, pa će najverovatnije dobiti status – svedoka okrivljenih.

Optužnica protiv njih povrđena je 9. novembra, ali suđenje još nije zakazano jer je ubrzo nakon toga predsednica sudskog veća kojoj je dodeljen predmet otišla na bolovanje.

Optužnicom se ova grupa tereti za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmicu.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video-snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Pored Belivuka i Miljkovića ova optužnica tereti i S.L., M. B., M.B., N.J., V.D., B.H., D.T., N.S., N.Đ., N.L., M.A., V.G., A.V., M.T., F.I., Ž.K., S.S., B.K., N.S., V.G., A.Š., A.Š., M.S., M.L.S., A.D., V.Đ., A.S., V.D.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su B.H., V. D. i V. Đ.

B.H. je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

V. D. i V. Đ su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu. S. S. i N.S. su u kućnom pritvoru.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru 2021. godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe „Principi“.

Pripadnici grupe su, kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet…

Nedavno je pokrenuta istraga i za ubistvo N. M., koja se još uvek vodi protiv S. R.

On se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu N. M. zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe.

S. R. je uhapšen sredinom oktobra, kao i D. M. koji se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno optužnicom protiv ove grupe.

Nedavno je pokrenuta još jedna istraga protiv Belivuka, Miljkovića i Ivanovskog kao i njihovih žena i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac koji potiče od kriminalnih aktivnosti ove grupe.

Protiv Belivuka i Miljkovića istragu vodi i crnogorsko tužilaštvo zbog sumnje na dva ubistva i jednu otmicu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari