željko veselinović foto medija centarfoto medija centar

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, najoštrije je osudio „sramnu i prljavu kampanju“ koju vodi aktuelna vlast preko svojih takozvanih „botova“ na društvenim mrežama protiv tragično stradalog Dejana Ilića, predsednika niškog sindikata „Sloga“.

„Osuda ide na račun svih onih koji na društvenim mrežama vređaju uspomenu na čoveka koji je neumorno radio na zaštiti prava radnika. Gde je granica ljudskosti? Dejan Ilić je bio prepoznatljiv po svojoj borbi za pravdu i podneo je krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja protiv direktorke PU „Pčelica“ Svetlane Mitić“, navodi Veselinović.

Kako dodaje, ova prljava kampanja, koju sprovode pojedinci bliski vlasti, koristi se kao zavesa kako bi se sakrile ozbiljne afere vezane za ustanovu PU „Pčelica“, i time štiti od odgovornosti one koji su učestvovali u tim aferama, na čelu sa direktorkom Svetlanom Mitić, a na koje ukazuju i iz Stranke slobode i pravde u Nišu.

„Pozivamo sve građane Srbije da ostanu dosledni vrednostima pravde i solidarnosti i da se odupru ovakvim pokušajima manipulacije javnim mnjenjem i vređanja njegove porodice. Dejan Ilić zaslužuje da bude upamćen kao borac za radnička prava, a ne kao žrtva prljavih političkih igara“, ističe Veselinović.

On dodaje da je Dejan Ilić, otac troje dece i borac za radnička prava, izgubio život u saobraćajnoj nesreći 4. januara 2021. godine, kada ga je, zajedno sa dvanaestogodišnjim dečakom, kao pešaka šetajući trotoarom niškog Bulevara Medijana, pokosio automobil vozača Nemanje Stankovića, koji je vozio velikom brzinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari