Veselji i Haradinaj osudili ranjavanje mladića na mostu na Ibru

Ostavite komentar


  1. Grupa mladića!? Grupa kretena!
    Od kojih neki, verovatno, nisu bili ni rođeni ili su bili vrlo mali u vreme rata na Kosovu.
    Znači, pravilan roditeljski odgoj je dao rezultate.
    Alal vera, zemljaci!
    Znaš kad ćemo u EU ovakvi?
    Juče!

    1. Treba prvo u Srbiju da se vratite pa tek onda mozete da razmisljate o EU.
      Polako, za par decenija… kad vas bude ne vise od 350.000 tamo…

        1. Placaju me ovi iz bivse UCK. Ne pitaj koliko i ne pitaj sta radim, najveci deo svedoka je nestao pod budnim okom Nemacke i USA.
          Isti ovi zbog kojih Holandija hoce i Albaniji da vrati vize.

  2. Nažalost, Vučić je u pravu. Taj most je osmišljen kao pešački most i veza između otvorenog anfiteatra na severu i zatvorenog kulturnog centra na jugu. I pored tog mosta danas i sa jedne i druge strane mitrovačkog pešačkog mosta postoje još tri mosta preko Ibra udaljeni stotinak metara. Samo od dvadeset četri do šest sati su mogli mostom automobili.
    I „Opsednutost Severnim Kosovom“ je činjenica jer na uvek, čak i u vreme Otomana i Shqiperijé ë Madhé i sve do 1959. god. nije bilo Kosovsko, odnosno albansko i u tim krajevima nije živeo nijedan Albanac. Trepča, rugnici olova i cinka i Jezero Gazivode su glavni srpski resursi koje su koristili i koriste isključivo Albanci.
    Bez vode iz Jezera Gazivode i hidrosistema Ibar-Lepenac Priština bi skapala od žeđi a Kosovska Dolina postala Sahara i Te Obilić bi izgorele.

    1. Kakav si ti genijalac, čoveče!
      Šta misliš, bi li Vojvodina preživela da Nemci „svrnu“ Dunav kroz Francusku i dole do Portugala?

      1. Bravo! Milo mi je što čitaš moje komentare i ideju da se kod Ribarića prevodnicom skrenuti srpsku reku Ibar kanalom Ibar-Raška-Ibar i Isušiti Jezero Gazivode.
        Kanal bi bio dug svega 10-15 km. sa tunelima koji bi istovremeno bili deo Auto-puta od Zubinog Potoka do Novog Pazara a od Novog Pazara bi se koristilo produbljeno korito reke Raške da bi od grada Raške Ibar nastavio svojim tokom. Taj kanal bi Srbija svakako trebala napraviti, bez obzira kako bi se rešilžo kosovski Gordijev čvor, da bi u slučaju podele, kada bi severno od reke Ibar „Ostalo“ u Srbiji mogla „Kontrolisati“ ZSO + za preostalih 6 srpskih opština i eksterotijalnost SPC i njenih Metoha.
        Ako bi KiM ili R. Kosovo ostali u sadašnjim granicama, Srbija bi mogla kontrolisati Albanace prema srpskoj zajednici.
        Naposletku, Prištevci, Termoelektrane Obilić evo dvadeset godina nisu platili (oko 1.600.000.000 evra) opštini Zubin Potok za utrošenu vodu i struju. Interesantno da je opština Zvečan tek ove godine (a jezero je preko brda) dobila pitku vodu iz Jezera Gazivode. Dakle, ja nisam govorio o ovome, već o činjenici da glavni resursi KiM: RMK Trepča, pet od osam rudnika olova i cinka i zato Albanci nisu pristali na ZSO jer bi bili dužni malenoj opštini Zubin Potok da plaćaju oko 80.000.000 evra godišnje samo za vodu. Gde je ruda i gde dohodak od srpskog RMK Trepča.
        A, sada o „Svrtanju“ reka. Uzbegistan je sistemom kanala skrenula reke Amu Dajri i Sir Dajri i gotovo isušili drugo po veličini na svetu Aralsko Jezero.
        Turci će sistemom kanala, brana, prevodnica i hidrocentrala na Tigru i Eufratu ostaviti Siriju i Irak bez vode.

        1. Druže Ajnštajne, čitam ja većinu tekstova u vezi sa Kosovom koje Danas objavi.
          Ponekad i napišem neki komentar, nemaš ti nikakvu eskluzivu, nemoj mnogo da uspijaš. Iako si mi, zajedno sa Z. K. (nema ga nešto u poslednje vreme, nadam se da je dobro) „omiljena mušterija“ ovde, moram priznati.
          Nego, stručnjak, što bi rekao tvoj precednik, promašio si temu.
          Ovde se ne radi o turskim kanalima i srpskim gondolama, već o nečemu sasvim drugom.
          Bre!

          1. Nije ovo pismeni zadatak pa da promašio temu i kao što mr je pokojni Vlado Jokić ocenjivao sa jedinicom k’o vrata. Srećom imao sam i profesora Aca Jelikića koji je nagrađivan moje česte digresija. Ja sam upotrebio dve floskule koje su zamerene Vučiću da objasnim albansku Opsesivno-kompulzivni poremećaj zvani „Most na Ibru“. Ne zaboravi da je veliki pogrom 17.03.2004. god. počeo isceniranim davljenjem albanskih dečaka koje su Srbi navodno bacili sa most. I ako tada nije bilo interneta i mobilnih za nekoliko minuta je stigla vest od Mitrovice do Djeneral Jankovića i od Prištine do Peći. Za tili čas su porušene sva srpska i albanska katolička groblja i oko sto deset manastira crkvi i crkvišta.
            Pa zar Vaš miljenik za kojim lijete krokodilske suze nije optužen za najgnusnije ratne zločine koje je počinio kao vođa Čuvara Mosta odležao više od tri godine u albanskim kazamatima i posle puštanja odmah ubijen da bi osvetili dva pripadnika ROSU koje je navodno ubio Oliver.
            Dakle. Jedan kolega komentator je pošteno rekao da severno od reke Ibar nikada nije bilo nit tursko ni albansko ali da ZSO ili podela nije moguća jer se Albanci plaše da će im Srbi uskratiti preko potrebnu vodu iz Jezera Gazivode.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.