Veselinović: Šapić nije dostojan funkcije gradonačelnika Beograda 1foto FoNet/Medija centar

Najnovija saznanja istraživačkih novinara BIRNa i Vremena o novim finansijskim malverzacijama i izvrdavanju zakona gradonačelnika Beograda ponovo nam potvrđuju da je Aleksandar Šapić nedostojan funkcije gradonačelnika Beograda, saopštio je pokret Ne davimo Beograd.

„Sada postaje jasno zašto Aleksandar Šapić nikada nije reagovao na nelegalnu gradnju i ugrožavanje savskog nasipa, popunjavanje blokova novim objektima i investitorski urbanizam na Novom Beogradu. Pa ne može čovek koji je i svoju kuću nelegalno nadogradio da štiti Beograd od divlje gradnje. Ne može čovek koji je pretio komšijama, falsifikovao doktorat, a sada ima još jednu veliku aferu – prikrivanje velikog broja kvadrata i vila koje poseduje u Trstu kako bi izbegao plaćanje poreza, da bude neko ko će braniti javni interes,” izjavio je Dobrica Veselinović.

“Za mene je stvar jednostavna – Aleksandar Šapić nije dostojan funkcije gradonačelnika Beograda, a nadležni organi pod hitno moraju da pokrenu postupke protiv njega i oštro sankcionišu ovakvo ponašanje“, istakao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, po dokazima koji su danas objavljeni, pored velikog broja kvadrata koje gradonačelnik poseduje, u Italiji mesto prebivališta je nadležnim italjanskim institucijama naveo Trst, a ne Beograd u kome radi kao javni funkcioner, da bi u Italiji dobio preske olakšice i time izbegao plaćanje poreza.

“Ovo je samo jedna u nizu afera Aleksandra Šapića i pokazatelj da Beogradu potrebna suštinska promena kako bi postao dobar, zelen, održiv i solidaran grad”, zaključio je Veselinović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poseduje vilu u blizini italijanskog grada Trsta, koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, otkrilo je istraživanje BIRN-a i nedeljnika Vreme.

Kako se navodi u tekstu, kuća koju poseduje gradonačelnik Beograda ima bruto površinu od 399 kvadratnih metara, a paralelno je i vlasnik garaže od 127 kvadrata, kao i parcijalni vlasnik prilaznog puta, ali i šume koja okružuje elitno naselje u italijnskom selu Opičina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari