“Vidi, gari, ne može!": Borimo se za Đinđićeve vrednosti 1Foto: Stanislav Milojkovic

Grupa aktivista i organizacija okupljenih u inicijativi “Vidi, gari, ne može!” saopštila je povodom 18 godina od kako je ispred Vlade Srbije likvidiran njen prvi demokratski izabran premijer dr Zoran Đinđić, da je ovaj tragičan događaj zaustavio modernizaciju i započetu humanizaciju duboko razrušenog srpskog društva.

Okupljeni pojedinci, nevladine organizacije i politički aktivisti, u grupaciju “Vidi, gari, ne može!” sećaju se ne samo ovih martovskih dana lika i dela dr Zorana Đinđića već, kako navode, pamte njegov optimizam, stručnost, brzinu kojom je predlagao puteve obnove i države i društva.

Navode da pamte posvećenost evropeizaciji i stvaranju institucija bez kojih se ne može živeti u civilizovanoj budućnosti, koja se nije činila tako udaljena kao sada.

Pokret “Vidi, gari, ne može!” nastao je na tragu tih uverenja. Nije potrebno uvek činiti velike stvari. Dovoljno je braniti velika uverenja na naoko malim. Sačuvati svoju reku, svoje biljke i ptice. Sačuvati budućnost. Naći slične ili iste ljude i organizacije, i tako stvarati veliki mozaik humanog i poštenog društva.Tome nas je učila prometejska
sudbina dr Zorana Đinđića i zato ćemo se i dalje boriti za te vrednosti, navodi se u saopštenju inicicjative „Vidi, gari, ne može!“ koju čine javne ličnosti i predstavnici šest nevladinih organizacija i četiri opozicione političke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari