Dejvis kup reprezentativci Srbije Viktor Troicki i Janko Tipsarević plasirali su se u četvrtfinale turnira u Vašingtonu, a isti uspeh ostvarila je i Ana Ivanović u Karlsbadu.

Troicki je u drugom kolu savladao Kevina Andersona rezultatom 2:0 (6:3, 6:3), a u četvrtfinalu ga očekuje meč sa Amerikancem Džonom Iznerom, koji je u maratonskom meču pobedio sunarodnika Džejmsa Blejka (7:6, 1:6, 7:6). Troicki je iz oba susreta sa Iznerom izašao kao pobednik i prepustio mu samo jedan set.

Treći reket Srbije Janko Tipsarević bio je bolji u osmini finala od Grigora Dimitrova takođe sa 2:0 (6:4, 6:2) i u narednom meču sastaće se sa prvim nosiocem turnira Gaelom Monfisom. Ukoliko srpski teniseri savladaju svoje protivnike, u polufinalu ih očekuje međusobni duel.

Nekada svetski broj jedan, srpska teniserka Ana Ivanović, ubedljivo je savladala Italijanku Albertu Brijanti u četvrtfinalu turnira u Karlsbadu rezultatom 2:0 (6:1, 6:2) za samo 66 minuta igre. U borbi za polufinale Ivanovićeva će se sastati sa 16. teniserkom sveta Šuai Peng. U slučaju pobede očekuje je bolja iz duela između Vere Zvonareve i Sabine Lisicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari