Mujović: SDA Sandžaka Sjenicu vraća na put razvoja 1Foto: Opština Sjenica

Hazvo Mujović, nosilac liste „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ na predstojećim lokalnim izborima u Sjenici, predstavio je danas, na konferenciji za novinare, program za tu opštinu u narednom periodu.

Rekao je da program obezbeđuje celokupni razvoj sjeničke opštine i da je cilj da stvori bolje mesto za sve građane.

– Naša vizija je Sjenica ekonomski razvijena i urbani i kulturni centar Sandžaka, koji čuva svoju tradiciju. Naša misija je stvaranje povoljnih uslova za život svih građana i njihovu ekonomsku stabilnost – naglasio je Mujović.

Izborni program te partije za Sjenicu definisan je u sedam tačaka: privredno razvijena i infrastrukturno povezana, opštinska uprava kao servis građana, a opštinska vlast kao partner i podrška privrednicima, bolje obrazovanje i zdravstvo, omladinska politika, unapređenje kulture i sporta, ruralni razvoj i podrška razvoju turizma i unapređenje bošnjačkog nacionalnog identiteta.

Mujović je bio dva puta uzastopno predsednik opštine Sjenica, od 2012. do 2020. godine. Zbog brojnih afera koje su pratile njegove predsedničke mandate, isključen je iz partije, u koju je vraćen prošle godine i postavljen za predsednika odbora SDA Sandžaka u Sjenici.

Njegov prvi konkretan korak, u novom političkom mandatu, bio je rušenje opštinske vlasti, koju je tri i po godine predvodila Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Koaliciju je napravio sa odbornicima Sandžačke demokratske partije (SDP), grupe građana i samostalnim odbornicima.

Mujović je na lokalnim izborima i kandidat za novi mandat predsednika opštine.

Lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ ima 39 odborničkih kandidata, koliko broji lokalna skupština, i na glasačkom listiću je pod brojem 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari