Više javno tužilaštvo u Beogradu: Procesuirano 25 lica, određeno zadržavanje od 48 časova 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je prekršajno i krivičnopravno procesuirano 25 lica, od kojih više njih zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje zbog kojih im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Oni će u roku od 48 sati biti saslušani pred postupajućim javnim tužilaštvom, posle čega će biti doneta odluka o preduzimanju daljih procesnih radnji.

U ovom trenutku možemo da potvrdimo da su zadržana dva lica iz nadležnosti Višeg tužilaštva, saslušanja će biti obavljena u toku dana i sa više detalja ćemo izaći kada lica budu privedena i kada budu podnete krivične prijave, navodi se u saopštenju dostavljenom FoNetu.

Povodom nasilnih događaja koji su se odvijali u Beogradu u večernjim i jutarnjim časovima 6. i 7. jula 2020 godine, Više javno tužilaštvo u Beogradu je zajedno sa osnovnim javnim tužilaštvima aktivno i u kontinuitetu pratilo njihov razvoj, dodaje se u saopštenju.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, tužilaštvo je preduzimalo radnje i mere u okviru zakonom poverene nadležnosti radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih dela koja su izvršena u blizini Skupštine Srbije.

Navedeni podaci nisu konačni s obzirom da se očekuju rezultati preduzetih radnji radi identifikacije više lica za koja, takođe, postoje osnovi sumnje da su izvršila krivična dela iz prekršaje protiv javnog reda i mira u navedenom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari