Više tužilaštvo u Nišu konačno dobilo izveštaj policije o prošlonedeljnom obračunu naprednjaka iz tog grada 1Foto: Z. S. M.

Višem javnom tužilaštvu konačno je dostavljen izveštaj policije posle prošlonedeljnog obračuna niških naprednjaka Miloša Banđura i Marka Simova. Još nisu poznati detalji, kao i ko je inicirao incident. Izveštaj će tek tek biti razmatran posle čega će biti donete odluke.

I bivši zamenik gradonačelnika, sada odbornik SNS Miloš Banđur i mladi naprednjak Marko Simov tvrde da jeste bilo i fizičkog napada i vređanja sa obe strane, ali šta se zvanično, prošlog četvrtka dogodilo na partijskom sastanku na Paliluli, još nije poznato, pišu Južne vesti.

U policiji kažu da se za sve informacije o tom incidentu novinari ubuduće obraćaju Višem javnom tužilaštvu u Nišu, jer su oni nadležni za dalje informisanje.

„Policijski izveštaj jeste stigao u Više javno tužilaštvo posle nedelju dana od incidenta, ali ko je inicirao ovaj naprednjački obračun, ko je koga tukao i šta je epilog – tek treba da razmatraju. Postupljeno je po našem nalogu i dostavljen je izveštaj policije. To je to za sada. Sada je to u radu kod nas i na razmatranju taj izveštaj, radi donošenja odluke“, navodi portparol VJT Borislav Radonjić.

Dok se čekalo da izveštaj policije dođe do Tužilaštva, učesnici incidenta su reagovali saopštenjima. Prvo je deo naprednjaka poslao saopštenje sa svojim potpisima u kome, pozivajući se na predsednika SNS i Srbije da treba sačuvati mir, staju u odbranu odbornika Banđura, tvrdeći da je samo on napadnut.

Simov, koji je imao i vidljive povrede nakon incidenta, naveo je da su saopštenje potpisali poslušnici, a o svom starijem stranačkom kolegi da ga je terao da „botuje“.

Podsetimo, za ovaj naprednjački obračun je Banđur optužio gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski, koja to nije htela da komentariše.

A, kako je Danas pisao, u sedištu odbora Srpske napredne stranke u niškoj opštini Palilula sinoć je došlo do fizičkog incidenta u kojem su učestvovali gradski odbornik iz SNS-a Miloš Banđur, inače doskorašnji narodni poslanik i nekadašnji zamenik gradonačenika Niša, i član te stranke Marko Simov.

Banđur za Danas kaže da ga je ovaj član stranke čekao ispred sedišta opštinskog odbora u Paliluli, gde se održavao sastanak stranačke omladine, na kojem je on govorio, a potom nepozvan ušao na skup i napao ga verbalno i fizički, po instrukciji gradonačelnice Niša i članice Predsedništva SNS Dragane Sotirovski.

Prema njegovim rečima, Sotirovski je navodno iskoristila Simova kako bi ga kompromitovala, pošto je kritičan prema njenom delovanju, a počeo je da prikuplja podatke o kriminalu i korupciji u urbanizmu iza kojeg, kako, kaže, stoji ona.

Ove podatke namerava da iznese na stranačkoj, a i sednici Skupštine grada, kaže.

Banđur je tada rekao da na fizički napad nije ni na koji način odgovorio, već je sve vreme tražio da se pozove policija.

Prema dostupnim informacijama, Simov je nakon incidenta pobegao sa lica mesta, a kada ga je policija pronašla imao je posekotine na glavi, za koje je tvrdio da mu ih je navodno naneo Banđur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari