Viši sud Niš: Odbijen predlog za ukidanje pritvora okrivljenima za ubistvo porodice Đokića 1Foto: NKD

Viši sud u Nišu odbio je predlog za ukidanje pritvora braći M. Dž. i S. Dž, koji su osumnjičeni za učešće u brutalnom ubistvu Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25), iz Aleksinca, koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra u ataru aleksinačkog sela Moravac.

Sudija za prethodni postupak prethodno je odbio i žalbu na rešenje kojim je određen pritvor braći K.M. (30) i K.M. (30) iz Moravca, koji su takođe okrivljeni za učešće u ubistvu Đokića.

Niško Više javno tužilaštvo je za izvršenje ili učestvovanje u izvršenju ovog teškog ubistva osumnjičilo Gorana Dž, njegove sinove M.Dž. i S. Dž, te braću K.M. i K.M, a svoj petorici određen je pritvor.

Prema Krivičnom zakoniku, osobama koje su “sa umišljajem lišile života više lica” preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Prvookrivljeni Goran Dž, koga više dokaza teretI da je učestvovao u neposrednom izvršenju zločina, negirao je da ga je počinio, a optužio je braću K.M. i K.M. da su izvršioci ubistva, koji su ga navodno pretnjama naterali da tipuje Đokiće i zaustavi njihov automobil, za šta su mu navodno dali 10.000 evra. On je u iskazu pred policijom kao saizvršioce označio i svoje sinove, ali je kasnije, u izjavi pred VJT, negirao njihovu umešanost.

Deset kolega S.Dž. i M. Dž. potvrdili su da su oni u noći ubistva bili na radnim mestima, u bazi u kopnenoj zoni bezbednosti, odnosno u vatrgasnoj jedinici, a majka, supruga i devojka braće K.M. i K.M. svedočile su da su oni tada bili sa porodicama.

Tela Gorana i Gordane Đokić, kao i njihove ćerke Lidije, pronađena su 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac, nakon što su zapaljena i zakopana, a njihov, takođe spaljeni “folksvagen pasat“ pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica. Iz niškog Zavoda za sudsku medicinu je saopšteno da su svi ubijeni iz vatrenog oružja, a potom spaljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari