Ivan Stanković iz Požarevca po prvi put je osvojio laskavu titulu Viteza Ljubičeva u junačkom nadmetanju sa svojih sedam rivala. Inače, finalnog dana na Hipodromu se okupilo desetak hiljada zaljubljenika u konjički sport koji su prisustvovali izuzetno bogatom trkačkom danu.


Jedna od glavnih atrakcija bili su najmlađi jahači- voltižeri, od koji su neki veštiji na konju nego na sopstvenim nogama.

Posle finalne utakmice u preskakanju prepona „Požarevac“ prvo mesto pripalo je Vuku Đokovićukoji je na grlu „Zaranko D“ u dve manše imao nula kaznenih poena i vreme 74,30 sekundi.

Usledilo je galopsko nadmetanje na 1.600 metara „Memorijal Blagoja Uroševića“ koje je u vremenu 1.36,09 dobilo grlo „Kentish Dream“ Konjičkog kluba „Perjanik“ sa jahačem Željkom Ilićem. U kasačkoj trci „Stig“ na 2.200 metara rekord staze u vremenu minut i 17 sekundi postigla je „Abba“ sa Branislavom Mukićem u sulkama, pobednik 84. Srpskog kasačkog derbija.

Posle toga održane su tri discipline finala Višeboja: gađanje topuzom, strelom i kurirsko jahanje i u tom momentu po šest poena sakupili su Andrija Sterđević, Ivan Stanković, Predrag Jovanović i Zoran Bejta. U trogodačkom okršaju „Braničevo“ na 1.800 metara u vremenu 1.52,6 prvu poziciju je zauzela pobednica šabačkog Trajal stejksa „Maksima“ sa Goranom Mešetovićem u sedlu, drugo mesto pripalo je grlu „Marti Misterija“ sa jahačem Iljom Moskovim, a treće bugarskom grlu „Presyan“ koga je jahao Rejhan. Ponosnom vlasniku grla „Maksima“ Milanu Nikoliću pehar je uručio zamenik direktora JP „Toplifikacija“ Dragan Ilić.

U brzoj kasačkoj partiji „Knez Mihailo“ na 2.200 metara za grla koja su zaradila više od 12.000 bodova koplja su ukrstili najbolji kasači u zemlji. Pobedu je odneo „Addington“ sa Branislavom Mukićem u sulkama u vremenu 1.18,1.

Glavni galopski okršaj na 2.400 metara „Kup Ljubičeva“ za trogoda i starija grla, posle maestralne trke, pripao je dvojcu štale „Tešić“ Aristu sa jahačem Đorđem Perovićem i „Unverzagt“ koga je jahao Željko Ilić. Na treću poziciju obreo se „Aegean Warning“ sa Goranom Mešetovićem u sedlu. Vreme pobednika 2.29.5.

U odlučujućim disciplinama Višeboja, bacanju koplja i seči sabljom najuspešniji su bili Ivan Stanković i Predrag Jovanović koji su sakupili ukupno po 12 poena ali, zahvaljujući boljem prolaznom vremenu u kurirskom jahanju, pobeda je pripala Stankoviću i grlu „Ledy Gaga“. Treće mesto sa bodom manje, kao i prošle godine osvojio je Andrija Sterđević, a četvrto Slobodan Petrović koji je sakupio 10 poena. Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević uručio je pobedniku Višeboja pehar, sablju i crveni plašt, a zatim je Ivan Stanković sa jarbola skinuo zastavu Igara, čime je ovogodišnja manifestacija završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari