VJT još rasvetljava ubistvo dečaka u Niškoj Banji, ne zna se gde je vršnjak koji se dovodi u vezu sa smrću 1Više javno tužilaštvo: Foto Viši sud Niš

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je danas da je “ toku preduzimanje svih radnji na prikupljanju dokaza radi rasvetljavanja okolnosti” pod kojima je u Niškoj Banji usmrćen dečak A. S, star 13 godina.

VJT je navelo da je juče obavešteno da je oko 11 časova u Niškoj Banji pronađeno telo dečaka, nakon čega je javni tužilac obavio uviđaj na licu mesta.

Prema nezvaničnim informacijama, još uvek je u toku saslušanje svedoka i roditelja.

MUP Srbije još nije zvanično saopštio okolnosti ovog slučaja, a prema nezvaničnim informacijama, dečak A. S. je navodno ubijen nožem, nakon svađe i tuče sa svojim školskim drugom.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru su kazali da je dečak koji se dovodi u vezu sa tom tučom primljen, ali da je bio bez vidljivih povreda.

Prema nepotvrđenim informacijama, ovaj dečak se sada nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, u kojoj je inače smešten i K.K, trinaestogodišnji dečak koji je izvršio masovno ubistvo u snovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja ove godine.

U niškom Centru za socijalni rad su kazali da učestvuju u uviđaju i istrazi smrti dečaka u Niškoj Banji, kao organ starateljstva u okviru neodložne hitne mere, ali da nisu imali prijave niti radili sa ovim maloletnicima i njihovim porodicama.

Očevici u Niškoj Banji su kazali novinarima da su videli ova dva dečaka kako se svađaju na ulici, a nakon toga je u potkrovlju kuće nađeno telo A. S.

Nepovređeni dečak koji se nezvanično dovodi u vezu sa ubistvom pronađen je ispred kuće, kako se tetura, pa je prevezen u UKC, kazali su oni.

Na licu mesta je navodno pronađen i okrvavljeni nož.

Deda ubijenog dečaka je kazao da je njegov nepovređeni vršnjak “bio čudan” i da je njegov unuk, inače primerno dete i odličan učenik , pokušao da mu pomogne da se uključi u društvo.

Prema njegovim rečima, dečak koji se nezvanično dovodi u vezu sa ubistvom je navodno nosio nož ili šrafciger, čak i u školu, i “sam je pričao sa sobom”, te je on zabranjivao unuku da se druži sa njim.

Osnovna škola ,,Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, koju su pohađala oba dečaka, izrazila je najdublje saučešće porodici i prijateljima nesrećno nastradalog dečaka.

“Škola, stručne službe i nastavnici, pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje”, saopšteno je na sajtu škole.

U saopštenju se navodi da su psiholog i pedagog na raspolaganju učenicima i pozivaju svi roditelji da “prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari