Ubadanje nožem na Spensu tužilaštvo kvalifikovalo teško ubistvo u pokušaju 1Foto: Pixabay/succo

Napad jednog ili više počinilaca na S.M. i O.S. u Novom Sadu ispred ugostiteljskog objekta „Prag“ u okviru Spensa, okvalifikovan je kao teško ubistvo u pokušaju, saopšteno je danas iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

VJT navodi da je to krivično delo kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom.

U saopštenju VJT navedeno je da je utvrđeno da je u subotu uveče najpre u blizini T.C. „Promenada“, a potom i u Urgentnom centru Кliničkog centra Vojvodine, u prisustvu više osoba i medicinskih radnika „došlo do težeg remećenja javnog reda i mira“ i da je napadnut i jedan policijski službenik.

Na osnovu zahteva javnog tužilaštva određeno je zadržavanje tri osobe koje će u roku od 48 sati biti privedene i saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog nasilničkog ponašanja i napada na policijskog službenika.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu navodi da u predistražnom postupku nastavlja dalji rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu na utvrđivanju identiteta počinilaca teškog ubistva u pokušaju i prikupljanju dokaza o tom krivičnom delu.

Prema navodima u medijima u subotu oko 23 sata ispred kafane na Spensu došlo je do masovne tuče u kojoj je nožem u predelu srca uboden S.M. (27) a lakše je ranjen još jedan mladić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.