VJT: Podignuta optužnica za teško ubistvo devojke u centru Beograda 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ognjena D. (33) zbog sumnje da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način ubio N. M. (18).

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ognjenu D. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema navodima optužnice, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna ove godine u iznajmljenom stanu u u centru Beograda, iz niskih pobuda ubio N. M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N. M. prema njemu, koje je posledica nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze.

Ognjen D. je kako se sumnja, najpre obnovio kontakt i susrete sa N. M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletnog oštećenog, pozvavši ga da dođe kod njega u stan, gde je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom ga stezanjem električnim kablom oko vrata – lišio života.

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini, uz pomoć noža raskomadao telo.

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen, što je sve pronađeno 6. jula.

Podsećamo, početkom jula u centru Beograda pronađeno je telo osobe za koju se sumnja da je osamnaestogodišnja N. M. iz Kovilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari