Vlada kadrira u rikverc 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Činjenica da Vlada Srbije već četiri i po meseca funkcioniše u tehničkom mandatu dovela je do niza nepravilnosti u njenom funkcionisanju.

Tako je, prema saznanjima Danasa, Vlada 7. jula ove godine donela dva rešenja kojima je pomoćnicima ministra spoljnih poslova produžen status vršioca dužnosti za još tri meseca. Međutim, u spornim rešenjima, koje je potpisao premijer Aleksandar Vučić, stoji da se pomoćnici postavljaju na dužnost u martu 2016. godine. Drugim rečima, u trenutku kada je Vlada donela rešenje, pomoćnicima ministra je već istekao tromesečni mandat na koji su istim rešenjem postavljeni.

Prema rešenjima Vlade od 7. jula u koji je Danas imao uvid, Goran Aleksić i Marina Jovićević su postavljeni na pozicije pomoćnika ministra spoljnih poslova u Sektoru za bilateralnu saradnju, odnosno Sektoru za Evropsku uniju u Ministarstvu spoljnih poslova. Kako stoji u rešenju, oni se postavljaju na tu poziciju počev od 1. marta 2016. godine u trajanju od tri meseca, dakle do 1. juna.

Ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić je u kratkoj izjavi za Danas potvrdio da se dvoje pomoćnika već oko godinu dana nalaze u ministarstvu, ali nije mogao da prokomentariše zbog čega se njima retroaktivno produžava v. d. status.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari