Vlada Luksemburga platila put premijerkinoj partnerki

Povodom zvanične posete predsednice Vlade Srbije Ana Brnabić i njene devojke Milice Đurđić

Ostavite komentar


  1. U ovako ne uređenoj državi laz je normalna stvar
    Kako kaže moj kolega, jači ker je.e
    Vlast nas je.be u zdrav mozak.

  2. Sve su lepo objasnili,a mene zanima ko je platio put Igoru-za neupućene to je njihov sin,jel su i njemu platili oni koji su ih pozvali ?

    1. Daju lep primer kako ce njihove porodice nestati da lica zemlje.
      Rugaju se Bogu za to stize kazna.

  3. Ona je sredila „prava“ za sebe. Za ostale koji su u istoj ili sličnoj situaciji kao oni i ova njena, hajde da kažemo, partnerka – živo je zabole.

  4. Hm. Ja stvarno ne znam kakav je inače običaj kad je u pitanju plaćanje puta i boravka supružnicima prilikom zvanične posete državnika/ca pa stoga ni ne razumem čemu ovaj „tabloidan“ naslov u Danasu.
    Ako se radi o tome da nije poštovan zakon, po kom u našoj kvazizemlji nisu legalizovani istopolni brakovi i zajednice, to ne predstavlja nikakvu prepreku, jer:
    1. država Luksemburg ne podleže zakonima naše zemlje i stoga ima pravo da plati put i boravak kome hoće
    2. u našoj zemlji se ne poštuje ni Ustav (recimo u pogledu odvojenosti crkve i države), a kamoli zakoni, a ovo je, koliko shvatam, zapravo POZITIVNA stvar, zar ne?

    1. Andrija, crkva nije razdvojena od države jer je doneta uredba u maju 2012. godine, pa država u naše ime uplaćuje doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje za sveštenike i verske službenike. Vlast kupuje sve koje i šta može.

  5. Premijerka iliti predsednica Vlade ima platu 383.000 dinara (koeficijent joj je prema Zakonu o platama u državnim organima i javnim službama 12,00 a osnovica za obračun plate je 31.924 dinara) i od te plate u stanju je da plati put svojoj partnerki. Jedino ona, kao i predsednik Republike i ostali ministri nisu u stanju da priznaju kolike su im plate pa morate u šumi propisa da nalazite odredbe o tome i shvatite da su dobro plaćeni a izigravaju paćenike i lažu da rade za sto hiljada i čast.

  6. Ma kako da ne samo lazu i trose nas novac jedu piju putuju sve za dz tj narod to placa.zelim im sto brzi kraj i naplatu svega sto su trosili na mufte

  7. Hm. Nešto mi ovaj članak nije baš za Danas. Prvo ružno je nazivati njenu partnerku „devojkom“ ako već podižu zajedno dete a zakon ne dozvoljava legalnu zajednicu. Takođe pitati Vladu u kom svojstvu je žena išla, pa jedino ako ste želeli da ukažete da treba regulisati svojstvo zakonski; ako ste mislili da ne treba da ide razočaran sam. Ovo ko je platio kartu do Luksemburga a pola države je provelo leto van zemlje, to je već dégoûté vašarska šarada.

  8. Kada je reč o zvaničnim državnim posetama zemlja domaćin snosi troškove smeštaja, ali ne i putne troškove, Očekujem da Brnabićka nije to zahtevala, jer bi to bilo nekorektnoi i skandalozno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.