Nezavisnost sudstva i buduće sudije

Ostavite komentar


  1. Tek za nekih Stotinjak i kusur godina će moći da se priča o nezavisnom sudstvu.Ako do tada kao država i opstane.Ovo je zemlja veza i vezica,rodbinskih,partijskih Ovde još uvek se pita „ko ti je tata,deda,gde je bio i šta je bio.“
    Zemlja smo uništavana zadnjih 70 godina.

  2. Cenjeni profesore u srpskim SUDOVIMA najmanje ima PRAVDE, ZAKONITOSTI I PRAVICNOSTI. Stvarno ne znam cemu ucite na vasem fakultetu studente, kad donose presude , koje su gola demonstracija NEPRAVDE I NEPRAVA. A sudije kako u osnovnim tako u apelacionim, pa visim sudovima ponajmanje donose ISTE ODLUKE U ISTIM PRAVNIM SITUACIJAMA.
    Evo vam primera iz Prvog osnovnog suda u Novom Beogradu, u dva identicna radna spora, gde su dva tuzioca osporili RESENJE zbog NEVALIDNOSTI istog pravnog akta-Odluke, jer nije stupio na pravnu snagu, posto nije proslo osam dana od njegovog objavljivanja, sudija Jelena Bogojevic Lazic donela je PRAVEDNU, ZAKONITU i PRAVICNU pozitivnu presudu. Dok su sudije Violeta Marjanovic i Milica Milosavljevic Galovic donele nepravednu, nezakonitu i nepravicnu presudu, kojom se odbija tuzbeni zahtev. I to protiv istog tuzenog, dok je tuzioce zastupao isti advokat. Kako ovo objasniti, sem sumnjom da su sudije Marjanovic i Galovic debelo korumpirane, koje su upropastile zivot tuziocu u ovom slucaju koji je pritom samohrani roditelj i invalid, i koje su pritom diskriminisale tuzioca invalida u odnosu na drugog koji je dobio taj proces pred istim SUDOM.
    I dok sudija Jelena Bogojevic Lazic verovatno predstavlja jednog od poslednjih mohikanaca iz stare garde koji su SUDIJE SA INTEGRITETOM i visokim osecajem za postovanjem pravednosti, zakonitosti i pravicnosti, sudije Violeta Marjanovic i Milica Milosavljevic Galovic su bruka za profesiju koja bi u svakom drustvu trebalo da bude najcasnija, koje svoje nepravicne, nepravdene i nezakonite odluke pravdaju NEUJEDNACENOM PRAKSOM U SUDOVIMA , i samo njima objasnjivom mogucnoscu donosenja razlicitih odluka na osnovu istih pravnih akata.
    I odkud to da se sudije za svaku nepravicnu odluku kriju iza toboznjeg prava na SVOJE MISLJENJE. Kakvo misljenje moze imati sudija koji zbog 500 eura mita GAZI PO ZAKONU, a radi u osnovnom sudu. Zar pravo na misljenje nije rezervisano samo za vrh sudstva. Sudije Ustavnog suda i Kasacionog suda, cije misljenje atuomatski ima snagu zakona.
    Moze li neko u ovoj Srbiji da zavede red u sudstvu? Zahvaljujuci korumpiranim sudijama, koji su organizovani u PRAVNU HOBOTNICU, kojom prema nekim glasinama koje se mogu cuti u sudu navodno upravlja licno bivsi ministar pravde I predsednikov sekretar, Srbija vise ne lici na drzavu, jer SUDOVI uopste ne funkciuonisu, vec su mesto egzekucije prava onih gradjana koji nemaju dovoljno novca da kupe presude. Zasto jeto tako, ako imamo drzavne Pravne fakultete u Beogradu, Novom Sadu, kragujevcu, Nisu, Kosovskoj Mitrovici, sa tradicijom. Zasto se buduce sudije ne uce PRAVNOJ ETICI, vec unistavaju tudje zivote za 500 evra mita?
    P.S.Za objavljivanje ovog komentara nema smetnji sem cenzure

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 7

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.