Za tri smrti bez odgovornosti nadležnih

Nerazjašnjeni slučajevi u tutinskom Domu za lica mentalno ometena u razvoju

Ostavite komentar


  1. Svi odgovori za „službena putaovanja“ Ivana Jezdića se kriju u tome da je on taj službeni automobil koristio 24 časa kao svoj privatni (čak i za odlazak na kraće letovanje u Crnu Goru na odmoru na koji nije imao pravo, a što se može dokumentovati prelaskom službenog automobila doma preko granice) za putovanja i švrćkanja svakog četvrtka do ponedeljka (jer nije radio tim danima u domu). Takođe mogu da o tome „govore“ i računi o smeštaju prvo u Novom Pazaru a potom u motelu na ulazu u Tutin (gde je spavao i on a i njegovi „pomagači“ iz GC Beograd – pravnik, pravnica, šef tehničke službe). A sve to mu je aminovala i odobravala „mentorka“ (tadašnja pomoćnica ministra), koja je nakon smene raspoređena na izmišljeno radno mesto u GC Beograd (nekog pomoćnika pomoćnika) i koja ni ne dolazi na posao. A taj dom, koji jako grca u pogledu finansija, je Jezdić i njegovo „angažovanje“ koštalo kao 5 radnika.

  2. Mi u Tutinu dobro znamo da taj Jezdić nije išao do Beograda svaki dan jer je spavao u Tutinu, i tu se čašćavao po kafanama doručcima zajedno sa nekim radnicima doma za koje je izmislio radna mesta, već je samo imao produžene vikende putovanja za Beograd, i to kolima tog doma.

  3. Nesporno je da je po sredi začarani krug kriminala, korupcije, bezakonja, trulih političkih dilova i kompromisa,a i da je tu u igri mnogo aktera,ali ne treba ni jednog momenta sumnjati u to, da su svi oni obični pijuni, a da je onaj koji stoji iza svega ovoga, bez čijeg aminovanja ništa ne bi mogao ni taj Jezdić da uradi, niti bilo ko drugi, uostalom njegov potpis stoji na imenovanju i Jezdića i Đondića, niko drugi do,, nazovi,, ministar Zoran Đorđević.
    Što bi naš narod rekao,, Riba od glave smrdi,, a smrad je sve veći i sve se više širi!

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 8

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.