Višemesečna unutrašnja trvenja u vladajućoj koaliciji u Irigu rešena su novim dogovorom oko podele fotelja. Nakon nedavne ostavke predsednika Opštine Irig dr Radovana Ercegovca, preksinoć je za novog predsednika SO izabran Vladimir Petrović (DS), dosadašnji predsednik Skupštine opštine, koji je prvo podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine.

 Njegov zamenik je Zoran Knežević (Građanski pokret), dok je za predsednika Skupštine izabran Vladislav Ilkić (LSV), dosadašnji zamenik predsednika Opštine, koji je na ovoj sednici izabran za odbornika pošto je odbornica Lige Jovana Ivanov podnela ostavku bez obrazloženja.

Načelnik Opštinske uprave i dalje će biti Olivera Filipović-Protić, (LSV), zamenik predsednika SO je Stevan Kazimirović (GG „Dr Radovan Ercegovac“), dok Opštinsko veće ima istu stranačku strukturu – po dva člana iz LSV, DS, GG „Dr Radovan Ercegovac“ i jedan iz SPS. Na svojim mestima ostaju i dosadašnji pomoćnici predsednika opštine. Bivši predsednik opštine dr Radovan Ercegovac vraća se u Dom zdravlja gde će raditi na odeljenju dečije pedijatrije.

Opštinsko veće i dalje će imati devet članova. Šest su iz starog saziva, dok su tri nova – Aleksandar Kovačević i dva člana po funkciji, Vladimir Petrović i Zoran Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari