Vlasnik vinarije iz Velike Hoče: Svestan sam svog prekršaja ali sve je moglo da se reši mirno 1foto: Printscreen/Facebook/Medija Centar, Čaglavica

Vlasnik vinarije „Petrović“ Srđan Petrović iz Velike Hoče rekao je danas posle zaplene vina i rakije da je svestan svog prekršaja, ali i da je uveren kako je sve moglo da se reši mirno.

Pripadnici kosovske policije i Carine sproveli su u sredu akciju kontrole proizvođača alkoholnog pića u Velikoj Hoči, a Carina je danas potvrdila da je doneta odluka o zapleni više od 40.000 litara u tom mestu pošto je utvrđeno da se u jednoj radnji, osim što se prodaje, neovlašćeno se i proizvode alkoholna pića.

„Ponudio sam novac, u čemu je problem? Ja sam napravio prekršaj, taj prekršaj koliko košta? Izvolte, plaćam sve u redu. Bio sam se registrovao pre korone i onda sam posle stavio firmu jedno dve godine na mirovanje“, objasnio je Petrović za Insajder.

„Nisam je aktivirao na vreme, hteo sam da napravim još neku količinu i nisam prodavao vina“, rekao je Petrović za Insajder i naglasio da vina nije iznosio na tržište Kosova.

„Nisam iznosio vina na tržište Kosova. Ni u prodavnicama, ni u marketima, nigde. Južno od Ibra, ni u jednom restoranu se moje vino nije prodavalo, niti severno. Prijatelji, gosti koji dođu iz centralne Srbije, po neko bi došao da kupi za slavu“, objasnio je Petrović.

„Napravili smo zalihe, ali kao poljoprivrednik, farmer ne smeš da držiš tolike količine vina. I tu je nastao problem“, dodao je on.

Iz Carine su naveli da „vlasnik te delatnosti za proizvodnju, nije imao ovlašćenje Kosovske carine, što je u suprotnosti sa relevantnim normama Zakonika o carini i akcizama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari