Vlast u Beogradu odgovorna, jer godinama nije ulagano u infrastukturu

Sagovornici Danasa o uzrocima nezapamćenih poplava u Beogradu

Ostavite komentar


    1. Realno, Stanko, vi vise verujete sto puta ponovljenim lazima radikala i presvucenih radikal (nazadnjacka partija Srbije) nego svojim ocima.
      Realno, nazadnjacka vlast je pocela da jede infrastrukturu jer ih jedino zanima besomucno drpanje – nisu cak ni dovoljno pametni da bar nahrane te koke koje legu zlatna jaja, pa sad preti opasnost da koke uginu od gladi.
      Ali, vi, Stanko, realno, mozete dublje gurnuti glavu u pesak.

    2. stanko,potpisujem vas komentar!kako ko dodje na vlast, isti obrazac ponasanja, zato smo tu gde jesmo i ide nam tako kako nam ide!

    3. Tako je. Najveći krivci su Tračani, Kelti … ovi sada ispravljaju njihove brljotine, al’ ne može se sve.

    4. Đilas je ulagao i u kanalizaciju, renovirao vrtice, most sagradio…. To nije isto sto fontana i novogodisnja rasveta!

      1. Retko odvratan lik ovaj Đilas,ali i Vesić je tu negde,mrtva trka!!! Pa šta ti rođače pričaš,10 godina ste bili na vlasti i…….?

  1. Kako su izmerili koliko je litara palo u Borči kada tamo ne postoji nikakva merna stanica . Inače je Vučiću bilo važnije da materijalno obezbedi sebe i svoju vladavinu nego to što će građani plivati u fekalnoj vodi .

  2. Moja majka je radila 35 god u JKP BVK, i to bas na kanalizacionoj mreži, kaže da je upitanju bila ekstremno velika količina padavina koju postojeća mreža kanalizacije u pojedinim delovima grada nije mogla da primi i da je postojeća mreža u celom gradu projektovana i građena pre mnogo godina pri čemu je uziman u obzir prosek padavina koji je dosta manji od ovih koje smo imali proteklih dana. Ne ljudski je prirodne nepogode politizovati i tu prikupljatai jeftine političke poene.

    1. Cinjenica je da nisu cistili odvode a posebna je prica da sredstva usmeravaju na privatni projekat Beograd na vodi

    2. Vojo, necu reci da ste potpuno u krivu. Postovanje za vasu majku, ali kao Hidrogradjevinski inzenjer sa 29 godina staza, moram da vam kazem da se kisne kanalizacione mreze projektuju za prihvat Velikih voda ( ekstremne padavine jednom u 100 godina). U ovom konkretnom slucaju, posledice bi bilo daleko manje da je postojeci sistem redovno odrzavan i prosirivan na vreme u skladu sa planovima razvijanja.
      Umesto raznih gondola, jarbola i sl, trebalo je krenuti odavno sa radovima na prosirenju postojece mreze. E u tome je problem. Ocigledno je da postojeca vlast vec 7 godina zamajava narod raznim glupostima i ocigledno nema pojma da odredi sta su prioriteti.

    3. Sve to jasno ali kada pravis nove zgrade pravis I infrastrukturu. A ovde jok, samo rokaj. Pa kaze nije projektovano. Pa naravno da nije. Drugo, ako se stogodisnje padavine desavaju svake godine onda nisu stogodisnje. Treba nesto da se dogradi, zar ne?

  3. Nisu ,nisu svi isti….ovi sadasnji su ubedljivo najgori.Posle ovih na vlasti nece ostati ni kamen na kamenu.

  4. Шта вреди за грађане кулагање града Београда у инфраструктуру кад је Републички Ревизор утврдио 2.милијарде еура не наменски „уложеног“новца грађана.Долке год се у Скупштини не усвоји Закон о пореклу имовине,џаба улагати.! Срамота јесте да опозицији ни на крај памети не пада да промени власт ради спречавања корупције него би сви желели да „улажу“ за добробит грађана.Свака баба са Каленића пијаце зна да уожи туђе паребу своју тезгу,само треба да узме паре.

  5. Kod nas se investicije rade bez odgovarajucih studija, pa se onda sredstva za tekuce održavane i manje investicije preusmeravaju u “ kapitalne projekte” , a postojeca infrastruktura trpi. Beograd je sva sredstva za ceo grad usmerio u Beograf na vodi pa nije bilo za tekuce odrzavanje i neophodne manje investicije.

  6. Za tri do cetri meseca a garantovano vec krajem novembra ce se desiti identican kolaps ali samo sa toplovodnom mrezom i grejanjem u Beogradu sto ce biti samo uvertira za zimske mesece januar i februara kada se ocekuje sigurno nadolazeca velika energetska kriza a to znaci opet nema struje i dolazi do kolapsa komunalnog sistema Beograda. Zivi bili pa se videli. DO POBEDE.

  7. Vidi se da niko iz vlasti nije radio u industriji. Tamo su radjeni planovi preventivnog odrzavanja
    Tacno se znao period u kome se nesto mora da odradi. To nije poznato sadasnjoj vlasti. Trebalo je da bude predvidjeno kad i gde se moraju cistiti sahtovi. Ukoliko su bili malog kapaciteta onda je trebalo preko odgovarajucih sluzbi traziti povecanje preseka cevi. Takodje je trebalo predvideti i preventivno odrzavanje pumpi u crnim stanicama. Nista od ovoga nije radjeno jer ljudi koji rukovode tim poslovima su oterali one koji to znaju. Ostali su da rukovode polupismeni rukovodioci koji kao lose domacice sve guraju pod tepih. Lose nam se pise

  8. Tako je! Od druga Tita pa do danas nije ništa ulagano u infrastrukturu već se samo gradilo i gradilo i gradilo na postojeću infrastrukturu koja je još tada bila nedovoljna za sve korisnike. Loša kanalizacija, loš vodovod, loša struja, loše ulice, loši mostovi, loš prevoz. Sve je u ovoj državi loše, samo političarima je dobro.

  9. Isto bilo i biti ce. Pogledajte stare snimke na TV i filovima. Mostar petlju sam video u jednom filmu starom. Zardjalo puno toga na ogradama. Pogledam Wiki i uporedim godine. Film snimljen godinu dana posle izgradnje Mostara. Da ne pricam, kako smo dosli u BG 2005e na EP u kosraci. Zena pogleda gore, kaze vidi ovo. Vidim stakla dvorane Pionir, verovatno nikad oprana od izgradnje dalje. Ni za prvenstvo da ociste! To vam je sudbina, sta ces.

  10. Beograd na vodi već imamo. Dakle, umesto što prekriva fekalije PR aktivnostima u Borči, bilo bi dobro da nam menadžer „Beograda na vodi“ g. Vučić saopšti koliko je javnog novca planirano na infrastrukturno opremanje prostora na kojem ekipica sprovodi svoj privatni projekat, uključujući troškove kanalizacione mreže, sistema za prečišćavanje, energetsku infrastrukturu itd. Kada to obračuna i javno saopšti, neka slobodno prebaci tu kintu sa svog privatnog projekta na javne projekte obnove kanalizacione mreže Beograda.

  11. Гондола и окићена јелка ће решити проблем.

  12. dok je ovaj opozicija vucic ce vladati dozivotno / ocigledno je u pitanju drugarski dogovor

  13. Narano da je dragan đilas tu najodgovorniji kojima su projekti služili za pranje novca. Danas nije tvoje vreme Dragane Đilase ti ništa nisi radio, jesi sagradio si najskuplji most bez pristupnih saobraćajnica, i da jesi posekao plantane, ugradio podzemne kontejnere koje ni za šta ne vrede i uveo BUS PLUS građanima, i uveo Španske Tramvaje koji nisu mogli da se kreću kroz Beograd to su tvoji rezultati.

  14. ODGOVORNI SU ONI KOJI SU PREORALI BEOGRAD: Danas sam postao član kluba sve mnogobrojnijih čitalaca Danasa, nego, čudno je da neki koji rade na radiju i vole da postavljaju svoje fotografije na društvenim mrežama, a sakrivaju svoju kućnu adresu, preziru anonimnost onih koji ostavljaju svoje ime i prezime i kućnu adressu ali bez fotografije jer ne zarađuju na izgledu svog lica.

  15. Zašto nisi ulagao, Dragane? Ti si bio gradonačelnik. Bavio si se, čime? Hm…da rezimiramo: (propalim) podzemnim kontejnerima, prodajom 1/2 ulaza od zgrada pp, izbacivanjem neplatisa (bolesnih ljudi) na ulicu, kamatiranjem i biciklistickim stazama? Znao si da je problem kanalizacije otvaranje Pandorine kutije… Nije Bg samo krug 2 i Nbg, sve opstine imaju problem sa vodovodom/kanalizacijom decenijama… Razlika izmedju tebe i drugih je što veštije i agresivnije manipulišeš. A to vide oni uz tebe, pa se guraju…lažna slika, opet, Dragane! Jedino da svi obolimo od kolektivne amnezije!

  16. Ne poznajem osobu koja bi dala svoj glas, pogotovo sa onom čudnom, drčnom ženom, koja više liči na sluzbenicu u KPD ili ZPJ sa 25 god. staza nego na prosecnu, nornalnu, obrazovanu, pristojnu, humanu zenu. Auh sta nas opeeet čeka! Sta smo toliko Bogu zgresili!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.