Vode Vojvodine organizovale razgovor sa Zrenjanincima 1Foto: M.P./Danas

Ispred vodoprivrednog preduzeća Srednji Banat, u Tepličkoj ulici u Zrenjaninu, zabeležili smo red a po suncu i vrelini čekaju najstariji građani kako su uložili reklamaciju na previsoke račune za odvodnjavanje.

Razgovor sa građanima i prijem stranaka organizovalo je Javno preduzeće Vode Vojvodine, koje je pripremilo još jedan termin za one koji imaju primedbe.

„Ovde sam jer sam dobio obaveštenje da dugujem 22.000 dinara za neplaćenu obavezu odvodnjavanja od 2016. godine do danas. Znate, poneo sam sve uplatnice, neverovatno je da to nije evidentirano“, objašnjava stariji gospodin koji je doputovao iz Aradca u Zrenjanin.

Pored njega u redu i na stolicama najviše je starijih građana, svi sa istom mukom.

„Ne pitajte me ništa, skoči mi pritisak odmah. Ja sam tražila reprogram ali ljudi moji, nisam pravnik, ne znam ja šta kako. Zato sam ovde“, objašnjava starija žena.

Službenici Voda Vodjvodine kažu da danas rešavaju pojedinačne zahteve stranaka. Oni će, ipak, morati i pismeno da se obrate pravnoj službi ove firme. Tako je bilo i prošle godine, o čemu je Danas pisao.

U Zrenjaninu se danas razgovara sa obveznicima naknade za odvodnjavanja u terminu od 9 do 14 časova, u zgradi Radne jedinice JVP „Vode Vojvodine“, Slobodana Bursaća 1a.

Kako objašnjavaju, u neposrednom kontaktu sa predstavnicima Službe za naknade JVP „Vode Vojvodine“, obveznici će dobiti odgovore na pitanja u vezi sa rešenjima, žalbama, prigovorima, opomenama, reprogramima, spornim dugovanjima, upisu u katastar i slično.

U Zrenjanin mogu doći i obveznici iz okolnih mesta i opština.

Sledeći termin za prijem obveznika naknade za odvodnjavanje u Zrenjaninu , JVP „Vode Vojvodine“, organizuje u utorak 23. avgusta, navode iz tog preduzeća.

Naknada za odvodnjavanje nije nova obaveza

 Naknada za odvodnjavanje jeste javni prihod ali nije povezan sa porezom na imovinu.

Poreska uprava je zaključno sa 2016. godinom radila obračun i zaduženje, međutim, stupanjem na snagu novog Zakona o vodama, taj posao za područje Vojvodine poveren je JVP „Vode Vojvodine“.   

Naplaćena sredstva evidentiraju se u Budžetskom fondu za vode AP Vojvodine, i koriste se za finansiranje radova u vodoprivredi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari