Posle povezivanja novog rezervoara na glavni potisni cevovod, čime je značajno povećan pritisak vode u njima, došlo je, zbog dotrajalosti, do nekoliko pucanja cevi u gradskoj vodovodnoj mreži. Jedan takav primer gde je pukla cev, i gde voda, već nekoliko dana, nekontrolisano otiče u kišnu kanalizaciju, nalazi se na parkingu koji koriste uprava požarevačke policije i požarevački Centar za kulturu.

Voda koja otiče iz cevi koja je pukla podrila je asfalt, tako da je pitanje trenutka kada će da pod pritiskom, poput gejzira, da eksplodira i napravi veću štetu. Naime, naprsnuta cev se nalazi na dva metra od zgrade Centra za kulturu, a tu su parkirana i veći broj policijskih vozila. Zbog toga je direktor Centra, Aleksandar Lukić pozvao direktora Vodovoda, Nenada Ratića, gde ga je obavestio o pomenutoj havariji i upozorio na moguće posledice. Ovaj mu je rekao da nema slobodnih ekipa koje mogu da otklone kvar jer su sve na terenu.

Od tog razgovora prošlo je nekoliko dana a da pomenuta havarija nije otklonjna.

-Ovo je totalna neodgovornost nadležnih I njih nije briga što se voda ovako rasipa. Zar treba da cev potpuno eksplodira i napravi veću štetu, ili ne daj bože neko nastrada, pa da neko od nadležnih reaguje,-pita se jedan zabrinut radnik požarevačkog Centra za kulturu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari