VOICE: Bez posla u RTV-u ostao 91 radnik sa 556 godina radnog staža

Ostavite komentar


  1. Koliko ja znam da računam, to je 6 godina radnog staža u proseku. Znači, uglavnom imaju verovatno 30 i nešto godina, i krajnje je vreme da nađu sebi neki pošten posao umesto što lažu i varaju naivne gledaoce.

    1. Napredno zlatno doba … Jednom stencu je potrebno nekoliko nedelja da progleda a koliko je godina porebno gradjanima Srbije da progledaju? Sta je jos potrebno da se desi u Srbiji i da promenimo nesto na bolje? Nekada su krivci bili Turci zatim Bugari, Kralj, Nemci, Komunisti, Sloba sada nas truju zlodelima bivse vlasti od pre 8 godina… Ako neumemo sami da se izborimo za bolje sada, da izgradimo Drzavu na zdravim temeljima, sudbina dinosaurusa nam je neizbezna.

  2. To su te čari neo-liberalnog zapošljavanja na „lizing“. Šalu na stranu, RTV je odlična televizija, ali čak i tim ljudima je bolje da se ne lažu godinama kako su zaposleni pa non-stop odlažu rešavanje životnih problema dok to ne dobiju „na trajno i sigurno“, jer se to nikada ne bi ni desilo. Ili neka ih zaposle na trajno ako ih trebaju ili neka ti ljudi pokušaju da nađu pravo zaposlenje drugde, i tako napokon postanu stvarno samostalni. Srbija je mala država a ima televizija ko tri puta veća Rumunija.

  3. Pitanje je koliko RTS i RTV ti megalomanski dinosaurusi nekog prošlog veka imaju zaposlenih? Danas u digitalnoj eri. takvi tromi, uspavane foteljaške sisteme je odavno pregazilo vreme. Dosadni sadržaji, poltronstvo, novinarski izveštaji na nivou pismenih zadataka osnovne škole… Nema dečijeg, obrazovanog programa, istraživačko novinarstvo nepostoji, kritika i kontrola vlasti isto, kulturni sadržaji niskog kvaliteta… Prezaposlenost, svaka.garnitura je zapošljavala svoje novinare. Nakupilo se Dovoljno je pogledati kako izgledaju javni servisi u razvijenim evropskim zemljama i sve je jasno. Bitno da su milioni bačeni na ogromni novi Skadar RTVa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.