VOICE: Lekarska komora bez odgovora na pitanje o Nestoroviću

Ostavite komentar


    1. Ovaj doktor mora odgovarati zbog gaženja Hipokratove zakletve i lekarskog poziva. Mora odgovarati i ako je pod pritiskom ponavljao reči Aleksandra Vučića, jer od njega se očekuje istina i način lečenja.

      1. A, vama bi bolje bilo da se obavestite o celini teme – procitajte ontervju prof. Dr. Nestorovica u Politici – pa ona javno sudite o stvarima o stvarima o kojima niste strucni.

  1. Svet virusa nije pod kontrolom nauke. Ono što nauka zna je da je virus usko programirani mikro organizam. Uopšteno rečeno, virus napada samo jednu vrstu u biljnom i životinjskom svetu, znači monovalentni. Do sada nismo imali neki polivaletni virus da ubija istovremenol dve vrste živih bića na istom prostoru. Pretprošle i prošle godine svinjski virus (kuga) prouzrokovao je pomor svinja u Aziji i još nije zaustavljen sasvim, a ljude je poštedeo, iako ljudi žive na vrlo malom rastojanju od svinja. To znači da svet virusa je raznolik,ali u svojoj fundamentalnoj osnovi virus, kao i složeni i biljni organizmi imaju svoj osnovni vitalni strukturni mehanizam. Zbog toga, praviti vakcinu protiv COVID 19 deluje i smešno, pošto će „oluja“ COVID 19 već iduće godine da izčezne, a vakcina protiv ovog će tek tada biti gotova. Odredjeni virusi na našoj Planewti su prolazne pojave u evoluciji. To znači da se protiv virusa treba boriti u njegovoj fundamentalnoj zoni osnvnog zajedničkog postojanja, a još nisam primetio da se na tome radi udruženo svetski. To znači da naučna borba protiv tzv. virusnih mutanata, odnosno protiv različitih virusa stvara samo privid pobede. Naučno treba ići u temelj virusa kao osnovnog organizacionog imenitelja, a to je skup posao. Praviti oružje sa bojevim glavama je lakši i profitabilniji posao. I na kraju još smo u eri kada superfina mehanika za potrebe medicine , tzv. medicinski hardver, brže napreduje nego napredak uma u fazu i stanje super uma za prodiranje u elementarnu prirodu virusa kao najsitnijih autonomnih živih organizama. Jer virus nas nikada ne napada kao bazni oblik postojanja, već njegove varijante od vre,mena do vremena, jednom ili ciklično.

Ostavite komentar


Društvo

Rijaliti programi ukidaju REM? 10

Rijaliti programi ukidaju REM?

Simbolično, pred godišnjicu najvećih tragedija koje su nas zadesile nakon poslednjih ratova, majskih masovnih ubistava, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je odlučilo da kad (ako) jednog dana se bude sastavljala lista najdemoliranijih državnih tela i institucija za vreme vladavine Aleksandra Vučića, ubedljivo bude na prvom mestu. Najveće zasluge, dakako, idu onima koji u tom telu sede.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.