„Analize na nivou petog razreda osnovne“: Zašto vlast u Srbiji voli liste o vojnoj snazi svetskih zemalja?

Ostavite komentar


  1. Imajuci u vidu da je iza nas vreme topljenja tenkova, unistavanja raketa i drugog naoruzanja, naravno da ce ova vlast da se hvali trenutnim stanjem u odnosu na onaj horor koji je iza nas.

  2. nešto više od polovine tenkova i letelica – ispravno???!!!!A to govori puno više od brojki – nema para za delove, nema ljudi i znanja da se to dovede u red,….itd,itd. !!! A sa TV-a ne prestaje samohvalisanje – što je još poraznija činjenica – ne shvataju suštinu vojske, a ogromni nerad i neznanje!! Na duge staze!!! Tehnike koja valja, je vrlo malo i služi taman za slikanje.

  3. isti su problemi bili iu periodu 2001-2012. Tad da je udaren dobar temelj vojsci, ova rasprava bi bila nepotrebna.
    Da je tada uredjen sektor odbrane ne bi mogli da ga ukanale. Ovako su nasledili kilav sektor odbrane i odgovarale su im provizije iz nabavki koje su meato DS sad isle SNS i toliko.

  4. To što su objavljene liste o vojnoj snazi svetskih zemalja ne znači da ih vlast u Srbiji voli.

  5. Ne možemo granice da odbranimo od jadnih migranata, Subotičani žive u ratnoj zoni, šta bi tek bilo da zapreti neko organizovan i naoruzan? Ova zemlja je propala, gradjani bez ikakve zaštite, svi budžeti pokradeni, sve što je valjalo rasprodato. Vučić nas ubija.

  6. Pa zato što im je to prilika da zabašure novac koji navodno ulažu u Vojsku Srbije, a koji većinom završava u džepovima bratije.

  7. Аутор очигледно није упознат са чињеницом да Русија у Украјини не ратује против Украјине него против САД и НАТО. Довољно је било навест податак да ја Запад у овај рат уложио далеко више пара него што износи руски годишњи буџет за одбрану.

  8. Vlast u Srbiji voli te liste jer na njima napreduje.
    I vi bi voleli iste te liste, samo kad bi na njima Srbija nazadovala.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.