Vojni rok ima 14 zemalja, neke su ga ponovo uvele

Ostavite komentar


  1. Znači vojni rok nemaju: Bugarska,Rumunija,Mađarska,Hrvatska,Slovenija,Slovačka,Češka,Poljska,Italija,Nemačka,Francuska,Belgija,Holandija,Portugal,Španija,Island.Koliko vidim iz ovoga većina zemalja Evrope nema vojni rok a vojni rok ima većina zemalja koje su na severu graniče sa Rusijom.Grčka,Kipar,Turska zbog međusobnih odnosa a mi ? Valjda ovi naši razmišljaju da opet ratujemo sa NATOM.Kao prvo sve starešine da smršaju ( visina minus 100,dozvoljena kilaža,svi preko toga otkaz) i svi da budu u trupama a ne u generalštabu i bez obaveze države da im daje stanove a kao drugo plata profesionalnog vojnika 1000 evrića,služba do 55 godina života i ne treba vojni rok.Problem rešen.

    1. Verovatno u generalštab treba da sede dunđeri, pekari, šnajderi, šusteri… oni su strčni da ga vode. Mislim da i u Pentagonu sede tako, jel da odgovori mi pošto si ti jedan od stručnijih.

  2. To je vise deplasirana prica, vojska je odlika bogatih nacija, nismo mi iz te price vise.

  3. Mislim da je tema „vojni rok“ nepotpuna i promasena. Tema treba da bude: „sposobnost stanovnistva za reagovanje u vanrednim situacijama“. Takodje, gde je pitanje ucesca zena u obaveznom sluzenju vojnog roka?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.