Volonteri ubrzali radove 1NJihov predlog, a delom i realizacija: Radnici BAT-a na bazenskoj "mobi"

Za manje od tri nedelje završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji Gradskog bazena pored Sportske hale u Vranju.

Projekat je pokrenula i finansijski podržala Kompanija Britiš ameriken tobako, u čijem sastavu se nalazi i fabrika cigareta u centralnoj opštini Pčinjskog okruga.

Vrednost radova na rekonstrukciji bazena je oko 10.000 evra, a pored građevinskih radnika koji su učestvovali u realizaciji obnove, svoj doprinos dao je i volonterski tim sastavljen od radnika BAT-a iz Vranja. NJih šezdesetak učestvovalo je u farbanju ograde bazena, uređenju travnjaka, montaži novog inventara i sređivanju sportskog terena, što je do sada jedinstven primer na jugu Srbije kada je u pitanju volonterski angažman zaposlenih u jednoj stranoj kompaniji. Inicijativu za rekonstrukciju bazena pokrenuli su u samom kompaniji, a podršku su dobili i od gradske samouprave i nadležnih u javnoj ustanovi Sportski centar. Početak nove sezone kupanja na rekonstruisanom objektu očekuje se krajem ove nedelje. U Vranju postoji još jedan bazen koji se nalazi u okviru Kompanije Jumko, ali je zasad neizvesno da li će on ovog leta biti otvoren za kupače, s obzirom na dotrajalost higijensko sanitarnih čvora, kao i na loše stanje samog korita bazena.

 

Društveno odgovorni

Kompanija BAT koja u Vranju posluje od 2003. godine do sada je u više navrata kroz korporativnu odgovornost podržavala važne kulturne i sportske manifestacije, a ove godine dodeljuje i nagradu za najboljeg mladog privatnog preduzetnika u vranjskoj opštini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari