Vranje: Maloletnik kod koga je pronađen gasni pištolj pušten na slobodu 1Foto: V.Ristić/Danas

Maloletnik star sedamnaest godina, čiji identitet policija u Vranju nije saopštila, priveden je a potom i pušten na slobodu do odluke tužioca da li će protiv njega biti pokrenut istražni postupak.

Policijska uprava u Vranju je u svom saopštenju navela „da će podneti Krivičnu prijavu protiv sedamnaestogodišnjeg lica iz Vranjske Banje.

Radi se, kako policija navodi o “ krivičnom delu nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih naprava“, o čemu bi trebalo da se izjasni Osnovno tužilaštvo u Vranju.

Tokom popodneva, uprkos danima žalosti koje je propisala Vlade Srbije, nije bilo moguće kontaktirati ni jednog zvaničnika tužilaštva u Vranju, na koje su novinara Danasa upućivali iz Policijske uprave.

Iz Policijske uprave u Vranju, novinaru Danasa je rečeno da će  „u narednom periodu biti pojačana kontrola, osnovnih i srednjih škola, funkcionisanja javnih ugostiteljskih i svih drugih objekata gde ima javnih okupljanja, a sve sa ciljem očuvanja bezbednosti svih građana u Vranju,“.

Tokom podneva i večeri, na osnovu informacija do kojih je došao novinar Danasa u policijskim upravama nije zabeležen nijedan incident.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari