Vranje: Materijalna podrška za obrazovanje dece čiji su roditelji preminuli od kovida 1Vranje, Foto: Dušan Pešić/Danas

Tijana Mitić, osnivačica Fondacije „Slađana i Dragomir Mitić“, u partnerstvu sa Ženskim solidarnim frontom (ŽSF) iz Vranja i uz logističku podršku Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, prikuplja sredstva za kampanju materijalne podrške u oblasti obrazovanja i razvoja dece koja su ostala bez jednog ili oba roditelja tokom pandemije korona virusa.

Ideja vodilja kod osnivanja Fondacije je „da podrži obrazovanje dece u Vranju i omogući im uspešno školovanje“.

„Javni poziv i akcija simbolično padaju u vreme godišnjeg pomena, kao sećanje na naše preminule roditelje, ali i na početku školske godine daju novu nadu za boljim danima“, rekla je Tijana Mitić.

Iz CMTDO su poručili da je krajnji cilj „omogućavanje što kvalitetnijeg obrazovanja i razvoj deci uzrasta od šest do 19 godina u Vranju, koja su zbog korona virusa izgubila jednog ili oba roditelja, i na taj način ostala uskraćena i za materijalnu sigurnost koju obrazovanje zahteva. To znači olakšavanje pristupa i višim nivoima obrazovanja“.

„Prikupljena sredstva se mogu koristiti za pokrivanje sledećih zahteva: školske uzine, mesečne karte za autobus, dodatnih časova vanškolske nastave, školskih uniformi za stručne škole, školskih i stručnih knjiga, škole u prirodi, radionica, škole jezika, škole sporta i vannastavne aktivnosti usmerene na opšti razvoj ili razvoj specifičnog talenta“, poručili su iz CMTDO.

Javni poziv za kampanju traje od 5. do 26. septembra.

Sredstva se prikupljaju donacijom iz inostranstva i Srbije preko GouFundMi platforme, a sva sredstva će biti namenjena ŽSF koji koristi CMTDO za administrativne svrhe ove kampanje.

Maksimalni iznos sredstava za koje može da se aplicira, distribuiranje sredstava i prioritetne potrebe odrediće komisija u individualnom razgovoru sa krajnjim korisnicima.

Sve detalje oko prijave i preuzimanja prijavnog formulara zainteresovani mogu dobiti na adresi CMTDO ili pozivom na brojeve telefona 060/666 97 21 i 060/35 02 501.

Fondacija „Slađana i Dragomir Mitić“

U znak sećanja na svoje roditelje koji su 2021.godine preminuli od korona virusa i njegovih posledica, Tijana i Bojan Mitić su u martu ove godine pokrenuli fondaciju koja nosi ime njihovih roditelja  Fondacija „Slađana i Dragomir Mitić“.

Njihova deca žele da na ovaj način neguju sećanja na roditelje koji su i sami bili stipendisti velikih firmi iz Vranja, ali i pravi mentori, pomažući mladima u obrazovanju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari