Vranjska inicijativa za bezbednost dece u saobraćaju na teritoriji Neradovca 1Nebezbedna deonica kod Neradovca, foto: Aktivisti iz komšiluka

Zajedničku inicijativu o povećanju bezbednosti dece u saobraćaju na teritoriji Neradovca, sela nadomak Vranja, podneli su nadležnima članovi udruženja „Aktivisti iz komšiluka“ i meštani ovog sela.

U tekstu inicijative piše da je „inicijativu podržao 181 meštatin Neradovca, dok je pismo podrške poslala i uprava OŠ ‘Svetozar Marković’, čije se izdvojeno odeljenje nalazi u Neradovcu“.

„Inicijativa koju podnostimo ima za cilj povećanje bezbednosti dece u saobraćaju, a težnja da deca žive i odrastaju u bezbednoj sredini predstavlja jedno od najosnovnijih prava modernog društva“, navodi se u ovoj inicijativi.

Poseban problem u Neradovcu je taj što „deca neretko koriste i sam kolovoz za kretanje, što predstavlja veliku pretnju po njihovu bezbednost“.

„Zbog toga želimo da ukažemo da je bezbednost dece u saobraćaju na jednom delu putanje koju deca svakodnevno koriste na putu do škole, a koja prolazi duž magistralnog puta Vranje – Bujanovac, izuzetno ugrožena. Ova deonica putanje duga je 70 metara i prolazi pored hrama Svetog Đorđa u Neradovcu. Na ovoj deonici prosečna brzina kretanja vozila je između 80 i 100 kilometara na čas. Postojeći trotoar je asfaltiran u širini od 80 centimetara, a ostalih 60 centimetara uraslo je u travu i žbunje“, obraćaju se nadležnima meštani Neradovca i „Aktivisti iz komšiluka“.

„Zahtev koji se iskazuje ovom inicijativom“, apostrofiraju njeni potpisnici, „je postavljanje zaštitne ograde za pešake, identične onima u zonama škole, duž kritične deonice, i završetak trotoara kako bi mogao da se koristi u svom punom kapacitetu“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari