Vranjski "Komrad" počeo otkup reciklažnog otpada, evo koliko možete zaraditi 1Foto: V. Ristić/ Danas

Javno komunalno preduzeće „Komrad“ u Vranju otvorilo je na Zelenoj pijaci „Tekija“ otkupnu stanicu za reciklažni otpad gde građani mogu da predaju kartonsku ambalažu, staklo i limenke i za to dobiju određenu novčanu nadoknadu.

Za kilogram kartonske ambalaže građanima se isplaćuje 4 dinara. Ista cena je i za predaju staklene ambalaže, dok se za kilogram limenki plaća 25 dinara, saopšteno je iz ovog preduzeća koje brine o odnošenju smeća u centralnoj opštini Pčinjskog okruga.

Cilj akcije je da se kod građana podigne svest o mogućnosti reciklaže otpada, kao i da se stimuliše ovaj način razdvojene predaje otpada.

Iz „Komrada“ kažu da na teritoriji grada postoji više od 400 žičanih kontejnera za predaju različite ambalaže, ali da građani često u kontejnere ubacuju svi mogući ambalažu što onda dodatno otežava posao razvrstavanja otpada u centru za reciklažu na deponiji „Meteris“ u okolini Vranja.

Najavljuje se i postavljanje novih kontejnera za reciklažni otpad pre svega u seoskim mesnim zajednicama na području opštine. Centar za otkup reciklažnog otpada na zelenoj pijaci „Tekija“ otvoren je svakodnevno od 7 do 15 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari