Vučević položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana Vojske Srbije 1Printskrin Instagram/Miloš Vučević

Vučević je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića i komandanta Komande za obuku Željka Petrovića, nakon čega se upisao u spomen-knjigu. „Od Takovskog ustanka do današnjih dana naša država i njena vojska su prolazile kroz velika iskušenja. Ali ono što je zajedničko za sve istorijske prilike, ono što je nepromenljivo, jeste […]

Vučević je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića i komandanta Komande za obuku Željka Petrovića, nakon čega se upisao u spomen-knjigu.

„Od Takovskog ustanka do današnjih dana naša država i njena vojska su prolazile kroz velika iskušenja. Ali ono što je zajedničko za sve istorijske prilike, ono što je nepromenljivo, jeste da je Vojska Srbije bila deo naroda i simbol naše otadžbine“, napisao je Vučević.

Svoj praznik Vojska Srbije proslavlja 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas će ; biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom „Granit 2023“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari