Vučić čestitao odbojkašima: Cela Evropa zna da smo odbojkaška sila 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio se danas u Beogradu odbojkaškim reprezentativcima koji su na Evropskom prvenstvu u Parizu osvojili prvo mesto, uz molbu da učine sve i osvoje zlatnu medalju i na Olimpijskim igarama (OI).

„Hoću da vam beskrajno zahvalim na ogromnom trudu, bili ste, ne znam šta da vam kažem. Kako ste se vi njima poklonili, tako i ja vama da se poklonim“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, cela Evropa zna da je Srbija „odbojkaška sila“ po tome što su prvo odbojkašice donele zlato iz Ankare, a muška reprezentacija iz Pariza.

Vučić je za sledeću godinu najavio izgradnju sportskog kompleksa u Novom Beogradu i dodao da očekuje da već u aprilu startuju radovi. Predsednik je rekao da će odbojkaši dobiti novac koji im sleduje zbog osvajanja zlatne medalje, ocenjujući njihovu igru kao dostojanstvenu.

„Borili ste se kao lavovi, bilo je fantastično to gledati. Ljudi su srećni i ponosni na vas što vas imamo i hvala vam što ste obradovali naš narod i još jednom veliko hvala i vama i odbojkašicama“, rekao je Vučić.

On je zamolio kompletan tim da se izbori za naredne OI u Tokiju i da donesu dve medalje sa ženskom reprezentacijom.

„Ljubav prema zemlji vam nikada nije nedostajala, mnogo uspeha vam želim u sportu, ponosni smo i cela Srbija se ponosi vama“, poručio je Vučić odbojkašima.

Kapiten Nemanja Petrić predsedniku je poklonio dres sa potpisima svih igrača, dok je selektor Slobodan Kovač Vučiću poklonio loptu.

„Velika je čast biti danas ovde i što smo imali priliku da predstavljamo našu državu i da narod učinimo ponosnim. Hvala na podršci“, rekao je Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari