Vučić: Čin Praljka nije kukavičluk

Ostavite komentar


  1. Hrvati su se prvi radovali za srpske presude, a vidim nešto se juče nisu radovali kada su ih osudili za zločinački poduhvat.

  2. To je bio njegov izbor i svakako treba to postovati. Ko smo mi da osudjujemo necije postupke?

  3. Predsedniče zašto ih opet branite? Naravno da jeste kukavica nije Srbin da tu presudu na nogama odsluša i odsluži već je skratio svoje muke na tako jadan način.

  4. Nije mi kukavički čin, samo on zna šta ga je na to navelo. Samo želim da znam da li će neko odgovarati za to….svi oni koji su organizovali ovu sprdnju od suda…svi oni koji se igraju sa strahotama koji je Srpski narod a i svi ostali narodi preživeli…

  5. "Svak je rođen da po jednom umre – čast i bruka žive dovijeka". Praljak je časno hrvatsko prezime – u udruženom zločinačkom poduhvatu nema ničeg časnog. Ni na jednoj strani.

  6. Sto nije poslao predstavnika na tribinu u CZKD da to kaze? Ne bi ga pustili unutra? A bilo bi to junastvo…

  7. Neka se Hrvatska brine o svojim osudjenicima, o svojoj drzavi, mi cemo o svojoj. KO ce ikada biti osudjen za zlocine nad srpskim civilima u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu i Metohiji?! Zna se sve, ali se CUTI! Valjda ce se u buducnosti NEKO u svetu naci ko ce reci istinu i saviti glavu…

  8. Idi i zbrini izbeglice iz Ustanicke koje izbacujete na ulicu u decembru umesto sto ove trabunjas o izmisljenim neprijateljima.Nemoj ih braniti od Evrope vec od gladi i hladnoce.

  9. Šta si ti? Neki sveštenik pa da nam pričaš o moralu? Moraš o svemu da daš mišljenje ali nikad da saslušaš druge…Nego krivo ti je što neki Srbin nije to uradio, onda bi ti imao predstavu, zar ne? Ovako, nisi mogao da izdržiš, tvoja sujeta je tolika da si se uplašio da ako ne kažeš ništa, ljudi će misliti da ne znaš šta da kažeš!

  10. Ovo jeste jedna tragedija, ponovo se Hag pokazao kao nesposobna institucija gde se svasta moze desiti.Hag nije uspeo da odradi posao koji bi pomirio zaracene strane. A tome ne doprinose ni zvanicnici susednih drzava sa kojima smo ratovali. Da li je moguce da samo Srbija gleda u buducnost…

  11. Pa prošle su "prošle nešto što je zastrašujuće" bez da se to i obrazloži. Ja se doduše slažem sa tom ocenom ali sa objašnjenjem da su po nečijem nalogu morale da se hospitalizuju i pretrpe vašu vizitu uz vašarske fanfare Pinka! Samo zato da se ponavljajućim lažima skrene pažnja pućanstva sa najnižeg rasta od 1,8% BDP umesto 4% kako je AV tvrdio, uz istovremeno uzimanje kredita od Kineza za njihove interese investiranja u EU sa većim procentom od 2-4% što reče profesor Zec! Kada će Srbija da vrati te kredite kad je rast manja od zaduženja? Pustimo za krađu penzija, donacije bogatim Arapima ili pelene na radnom mestu! Sve ovo liči na Ostapa Bendera koji vršlja po Potemkinovim selima!

  12. Ovaj čin gledam sa dva aspekta – nije i jeste kukavički. Nije kukavički, jer je potrebna velika snaga da čovek sebi svesno oduzme život. Primetio sam da mu se ruka strašno tresla dok je prinosio otrov. S druge strane, čovek koji je osuđen za zločin je kukavički izbegao da se suoči sa osudom za zločine koje je odgovoran, a to je isto uradio i Adolf Hitler. Jedno je harakiri, kada samuraj ubije sebe da bi sačuvao čast, drugo kada zločinac ubije sebe jer ne može da izdrži kaznu i osude.

  13. Haški Tribunal presudama protiv Srba otvoreno je pokazao da ima dvostruke aršine jer Srbi su do sada jedini osuđivani i dobijali su uvek najveće kazne.

  14. Nije kukavicki cin Praljaka, kao sto je rekao predsednik Vucic, haski tribunal je kukavicki sud.

  15. Vidim, neki nazivaju taj čin kukaviclukom, a jednog našeg JUNAKA su jurili po svinjcu u jednom selu kod Zrenjanin.

  16. Svaki komentar o Haškom tribunalu je izlišan, nazvati ovu instituciju sudom, većem ili već kako, je uvreda svakog poštenog sudije ,suda i veća tako da njihove presude služe samo u političke svrhe i potpaljivanja Balkanskog bureta prema potrebi mentora Haga.

  17. Naravno, ne treba samoubistvo generala Praljka nazivati kukavičlukom. To je bio njegov izbor u datom trenutku, a on je ipak bio vojnik. Naš major Tepić je na sličan način završio svoj zivot, pa je postao heroj, a ne kukavica.

  18. Hrvati su opsednuti Srbima, to je tako ocigledno. Oni i dalje zive u proslosti, mi se bar trudimo i gledamo u buducnost.

  19. O bože. Sad sam pročitala njegovu biografiju. Na putu od pozorišnog reditelja do vojnog generala i haškog optuženika. I završio je na način na koji jeste??? Nista mu to nije trebalo!

  20. Svako je rodjen da bi jednom umro a čast i bruka žive doveka. Verujem da se tim vodio!

  21. Sve je bolje od robovanja u Hagu. Taj sud stvarno treba zatvoriti momentalno, ne cekati ni dana.

  22. Srbi su kukavice. Karadžić i Mladić su se godinama kukavički skrivali umesto da izidju u javnost i pred svima stanu iza svojih dela. Svako ko ima hrabrosti i ponosa bi rekao: Stojim iza svojih dela i spreman sam da snosim posledice. Oni ne, oni su išli iz jedne mišje rupe u drugu, kao najgori bednici.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.