Vučić i drugi zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram: Zajedništvom pred izazovima savremenog sveta 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

„Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram“, poručio je Vučić u čestitki, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je naveo da čvrsto veruje da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva bude nastavljen složni rad na razvoju zemlje, uz svest da jedino u istinskom zajedništvu „možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog sveta“.

„U isto vreme, toplo Vam zahvaljujem što ste vašim delima, prožetim porukama večne i neprolazne Božje ljubavi, doprineli sveukupnom snaženju naše Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana“, istakao je Vučić.

Brnabić čestitala Ramazanski bajram: Praznik prilika da sve podseti na vrednosti praštanja

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Ramazanski bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji i svim vernicima islamske veroispovesti.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je u čestitki navela da je ovaj veliki praznik prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova.

„Duhovne vrednosti inspirišu medjuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva“, navodi se u čestitki premijerke.

Stefanović: Praznik prilika da sve podseti na vrednosti solidarnosti i brige za bližnje

Ovaj veliki praznik je prilika da sve podseti na vrednosti solidarnosti i brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punih izazova, istakao je ministar odbrane Nebojša Stefanović danas u čestitki povodom Ramazanskog Bajrama.

Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog Bajrama, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave ovaj praznik upućujem iskrene čestitke, poručio je Stefanović i poželeo da praznik donese mudrost i snagu u prevazilaženju svih iskušenja i podstakne sve na međusobno poštovanje, toleranciju i razumevanje.

Čestitke je uputio i Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu efendiji Nasufoviću, predsedniku Vrhovnog Sabora Islamske Zajednice Srbije Muhamedu efendiji Jusufspahiću, muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi efendiji Jusufspahiću i svim vernicima Islamske zajednice Srbije.

„Neka ovaj praznik donese toplinu u vaše domove i radost u vaša srca i da nas uvek podseća na mir, suživot i toleranciju. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, poručio je Stefanović.

Čestitke uputili i Ružić, Kisić, Gojković i Popović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram.

„U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u svoje ime, čestitam svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski bajram. Želim vam da ovaj praznik provedete sa najbližima u zdravlju, miru i ljubavi“, poručio je Ružić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darja Kisić poželela je da „Ramazanski bajram donese ljubav, slogu, a pre svega blagostanje i radost“ u domove i da „praznik bude nadahnuće da su tolerancija, međusobno razumevanje i saradnja, put ka daljem prosperitetu našeg društva“..

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je srdačne čestitke povodom Ramazanskog bajrama, u želji da „praznične dane provedu u miru, ljubavi i blagostanju“.

„Izazovna vremena poput današnjih podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima. Neka zato ovaj veliki praznik osnaži vrline solidarnosti, tolerancije, međusobnog razumevanja i poštovanja“, istakla je Gojković.

Ministarka pravde Maja Popović je, na zvaničnom Instagram nalogu, poželela da duhovne radosti velikog praznika ispune srca i nadahnu da „činjenjem dobrih dela složno delamo za bolju budućnost naše države, radujući se zajedno svakom uspehu“.

„Iskreno želim da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zdravlju i miru, sasvojim komšijama i svim ljudima dobre volje“, poručila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari