Vučić na dodeli stipendije Dositeja: Država i društvo moraju da računaju na najbolje 1Dositejeve stipendija Foto: oNet/Instagram predsednika Srbije

Stipendije „Dositeja“ uručene su večeras najboljim studentima, na svečanosti u  Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu koju je organizovao Fond za mlade.

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić je čestitao laureatima i njihovim roditeljima, te naglasio da na njih i društvo i država moraju da računaju.

Vučić  je rekao da su oni pokazali da imaju više odgvornosti i sposobnosti od ostalih i da to „nije sramota reći“.

„Vi ste oni koji su pokazali izuzetnost u prethodnim godinama….vi ste oni koji ste imali neprospavane noći, koji ste želeli uspeh svoj i dobrobiti i svojoj  porodici ali ste razmišljali o vašoj budućnosti“, rekao je on.

Kazao je da na tome zaslužuju čestitke, te ukazao da je stipendija, poput oredenja ili odlikovanja,  nešto što ih dodatno  obavezuje.

Prema njegovim rečima, posle ovoga moraju da rade još bolje i više.

„Nije važno da li volite ili ne volite jednog, drugog, trećeg ili petog političara, to je vaše pravo a ima nešto drugo što je mngo važnije a to je da uvek poštujete svoju državu „, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, svakog od njih, šta god bio u budućnosti, neće moći niko drugi da pretekne, već može da bude samo utakmica.

„Može da bude samo utakmica izmedju najboljih, retko se dešava, kako se to u (staroj) Grčkoj govorilo – Da najgori budu ispred i da oni upravljaju ili vladaju“, rekao je on.

Napomenuo je da će oni biti ti koji će na ralzičite načine da doprinose budućnosti zemlje.

Kazao je i da niko nikada neće moći da im oduzme ono što je, kako je naveo, „najvažnije za državu – znanje“.

„Vreme koje je pred nama, sasvim sigurno, a ovoga puta ne našom krivicom, već krivicom velikih … suočićemo se sa najtežom zimom i plašim se da to neće da traje godinu dana“, rekao je on.

Pozvao ih je da se „spremaju da pomažu zemlji u godinama koje dolaze“ i da, kako je naveo, znanje stave u svrhu napretka zemlje i da se bore za nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari