Vučić: Nema bolje ideje nego da novi auto-put bude nazvan po Milošu Velikom

Ostavite komentar


  1. Ko je ,,Miloš Veliki“? Postoji Miloš Obrenović, nikada pominjano ,,Veliki“. Svevišnji počinje i da izmišlja istorijske ličnosti. Očekuje, verovatno, da i on uskoro postane poznat kao ,,Aleksandae Veliki“. Predsedniče to ti je odavno sređeno, ostaćeš upamćen kao VEEEELIKI lažov!

    1. Milos ima dodatak imenu, nadimak, VELIKI vec sto godina. Ko to ne zna, bolje da malo obnovi istoriju Srbije. O tome sto se put naziva po njemu, ne bih da se „izrazavam“, sto bi rekli, ali to je TOTALNO ponizavajuce za MILOSA VELIKOG.

      1. Nikad čula za Miloša Velikog. Koje lupetanje. I glupost da se auto putevi nazivaju po bilo kome. Imaš oznaku,pa vozi. Megalomani i tvorci kulta ličnosti oteli Srbiju.

        1. To „lupetanje“ (usput, hvala za uvredu) je sastavni deo istorije Srbije. Toliko o Milosu Velikom. Posetite I KG Gimnaziju (najstariju u Srbiji) i u svecanoj sali pogledajte bistu Milosa Velikog iz tridesetih godina proslog veka. Sto se tice nazivanja puteva po BILO KOJOJ istorijskoj licnosti, tu se apsolutno slazem. Slicno je i sa nazivanjem aviona „Er Srbije“ po „znamenitim“ licnostima (bilo zivim, bilo mrtvim). GLUPOST!

          1. Nikada ni u jednom istorijskom udžbeniku nisam pročitao da je kodža Miloš bio veliki. Veliki je ljubiteljima korbača i čvrste ruke !

      2. Kojih sto godina? Zadnjih 80 godina je postojala samo istorija Dacicevog i Vucicevog prethodnika i istomisljenika Tita Velikog, i niko drugi nije smeo da svojom titulom konkurise Njemu. Nesto slicno sto se desava i danas. Nemoj slucajno da pocepas plakat sa slikom Aleksandra Velikog, bar ne u Kraljevu.

    2. Ucili smo u skoli da je po nalogu Milosa Obrenovica ubijen Karadjordje, a da je radi okajanja greha za ubistvo kuma Milos podigao ckvu Pokajnicu. Dakle, da li po ubici nazivati put? Da li se to sprema rehabilitacija i za one koji su ucestvovali u ubistvu Zorana Djindjica?… Nije to prvi ubica koga Srbi velicaju. Valjda zbog toga i ispastamo i trpimo svakakve gluposti…

    3. У многим местима у Србији постоји улица Милоша великог. Да ли је то у реду, или није, није сад тема. дакле, није Вучић измислио да народ а и држава Србија Милоша Обреновића зову Велики.

  2. Sve sto si za vreme svoje diktatorske tiranije uradio moracemo da ispravljamo pa i to tvoje „kumovanje“ kojekakvim nebuloznim „imenima“ cak i puteva, moracemo da ih prekrstavamo, uroka radi ako ni zbog cega drugog. Secanje i podsecanje na diktaturu diktatora Aleksandra A.V.-A.V. Vucica trebalo bi uvrstiti u Krivicni zakonik oslobodjene Srbije bas kao sto su Nemci posle Drugog svetskog rata u sklopu denacifikacije Nemacke Ustavom zabranili „velicanje i pominjanje ( u pozitivnom smislu)“ Adolfa Hitlera. Srbiju po oslobodjenju od ove naprdne okupacije, morace da pored obavezne lustracije da sprovede i „devucicizaciju“ Srbije. U slucaju da se to ne dogodi, imacemo opet na grbaci nekog novog-starog Vucica za neku deceniju. Da li nam to treba ili ne valjda je svakom normalnom gradjaninu koji nije pobegao iz zemlje glavom bez obzira jasno.

    1. Apsolutno se slazem. Nemaju druga posla, nego po onoj narodnoj „dokon pop i jarice krsti“. Da ne govorim o tome sto u sve, ama bas u sve moraju da se mesaju i, naravno, da upropaste. Nazivanje druma po Milosu velikom je uvreda za Milosa.

      1. Ma meni tu nesto drugo „smrdi“, Milos Obrenovic ima „slicnosti“ samo u jednom segmentu sa danasnjim samodrscem Aleksandrom A.V.-A.V. Vucicem, obojica imaju zajednicku i opsesivnu ljubav prema Drzavnoj kasi. Milos se nekako i morao pomiriti da podeli vlast sa „sovjetom“ ali mnogo mu je bilo tesko ( traumaticno ) da se odrekne prava na „gazdovanje“ drzavnim parama, bas kao i ovaj „Gospodar Vucic“, mnogo bre voli drzavne ( nase ) novce, pa mi se cini da ce biti po narodnoj „glavu dajem novce jok“. Osladilo mu se kao derle kada se popne na tresnju pa nikako da „sidje“.

    2. Da li smo zaboravili da je po nalogu Milosa Obrenovica ubijen Karadjordje? Da li se to priprema i rehabilitacija ubicama Zorana Djindjica i drugih?…

  3. Ponosna sam na rad predsednika Vucica, na odgovornu politiku koju vodi i cini Srbiju sve naprednijom. Auto – put Milos Veliki mnogo ce olaksati putovanje gradjanima i turistima.

    1. Jos kad bi znala ko je bio Milos Veliki i odakle dokle je put, bilo bi divno. Ali, to zahteva i upotrebu mozga, a ne botovanje.

    2. Jos su ponosniji oni koji iz Srbije, pod protektoratom najnaprednijeg medju naprednjacima, izbegose i videse da postoje i normalne, uredjene drzave, gde se radi i zivi normalno, i najcesce se i ne zna ime predsednika.

  4. Cemu i autoputevi da nose imena nekih licnosti iz istorije to je budalastina. Kako je nazvan put za Nis mozda Stevan Sremac ili konstantin veliki. Nigde nisam vide da se autoputevi tako nazivaju.

  5. Izuzetna ideja koja krasi ovo remek delo graditeljstva! Opravdace svoje i ime i cilj.Ovo znaci i vise investitora i primamljivost podrucjima kroz koja prolazi ovaj graditeljski gigant’Milos Veliki’.

    1. Gospodjo/gospodjice botinka,
      procitajte moj odgovor Vasoj koeginici Mariji. Mrzi me da se ponavljam, a Vama botinkama nesto objasnjavati je iluzorno.

        1. Rece neko, mislim Nena, Gradjevinski gigant, kao i u Sicevackoj klisuri!
          Za 20-ak sati tri udesa, poslednji sa parkingom uz autoput, spaja se sa njim, obelezene linije parkinga izlaze na njega!
          Savrsenstvo ljudi, sta da se vise kaze!
          Zivim 40 godina van Srbije i znam o cemu pricam, tuga do neba!

  6. Ovaj se nada da će autoput do Banja Luke dobiti njegovo i ime i ime njegovog pajtaša Dodika. A ne pomišlja da će Zabela dobiti novo ime kada on bude tamo pristigo okovan bukagijama. A ispratićega njegove „Kobre“ obučene u crnim odorama.

  7. Znači, i Sveti Sava je izbrisan iz istorije, po rečima sekretara radikalne stranke, kao utemeljitelj Srpske državnosti, već je to neki Miloš Veliki, za kga nikada čuo nisam. Čuo sam za Miloša Obilića i Miloša Obrenovića, ali za ovog imaginarnog, ne. Ovaj pobačeni radikal stvarno pokušava već decenijama da nas pravi budalama, ali nećeš moći pizdo. Završićeš u samici, doživotno, pa tamo sam sebi izmišljaj prijatelje i ostale nepostojeće likove.

  8. Miloš Obrenović je velika istorijska ličnost Koja je prva povela narod u pobedu nad turskom vlašću. Neka njegovo ime na novom autoputu bude oznaka pobeda Srbije na svim poljima!

  9. Ja dajem veličanstven predlog da se put nazove Aleksandar Najveći prvi put u istoriji, ovo sa Milošem Velikim je nekako bledo, kao da je dr Slina smislio.

    1. “Srpskog vođu Karađorđa, ubio je drugi vođa . Mesto gde je bilo klanje, Srbi zovu Radovanje . Ubijenom i ubici , dignuti su spomenici“ …

  10. Autoput Beograd – granica sa Crnom Gorom se formalno naziva „A2“.
    Potpuno neprimjereno i besmisleno da se jedno tehničko pitanje na ovaj način politizuje.
    Svaka referenca na ovaj autoput u saobraćajnoj signalizaciji, softverskim mapama i navigacijama, strateškim planovima i dokumentima, i ostalim sličnim primjenama imaće naziv „A2“. Baš me zanima u kojem slučaju primjene će neko na ovaj autoput da se odnosi sa: „Autoput Miloš Veliki“?!

    1. Ne znam šta je veća glupost, srpska izmišljotina tzv. „Koridor 11“ ili sad „Miloš Veliki“.

  11. Mozda i nije tolika beda to sa imenima po srpskim drumovima, pod uslovom da se to tura iskljucivo za okuke, crne tacke i tunele: naprimer Crna tacka Dr. Sline, Krivina Vulina, Tunel Maloga, Velika petlja Vucica…

  12. Jeli to onaj nepismeni Milos koga je savetovao Dositej Obradovic ( lala iz Banat ) i ubedio ( tesko ) da se otvori Velika skola u Beogradu ?
    Nesto me i ovi danasnji „Milosi “ podsecaju na tog Milosa ,bahati , polu pismeni ,ne vaspitano brutalni ,naj bogatiji na Balkanu …dakle taj Milos uzor

    1. Lalo, izvini za ono ,,et“, ja znam za sramotu i imam obraz od krvi i mesa, nije kao cipela SP5!

  13. Miloš Veliki će biti najlepši o najefikasniji put kroz Srbiju ovo je svakako važno da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna. Najbrža razmena robe i usluge.Svakako je ovoj važno za našu državu .

  14. Kada ce neko da objasni ovim moronima koji podrzavaju i rade za psihopatu da se njihove IP-Adrese znaju isto kao i moja!
    Samo napred/no, posle j nema k!

  15. zar baš svaka njegova ideja mora da bude prihvaćena kao najbolje, jedina vredna pažnje? taj egotrip kroz sve faze i segmente društva i države postaje nesnosan, iritantan.

  16. Miloš Obrenović naložio ubistvo Karadjordja i vjerovatno još ponekog, Slobodan Milošević je naložio ubistvo Stambolića,Ćuruvije,Vuka D., srpske djece na Kosovu,i još ponekog,divna zemlja,divna ideja,neka se sledeći autoput nazove Sloba i Mira. Šta je sve naložio Vučić to ćemo saznati u sledećoj epizodi “letećeg cirkusa Monti Pajtona“.

  17. Sve sto su napravili ima da nestane sa prvim minus temperaturama, izgledace kao Rubikova kocka!

  18. Ma trebalo ga je odmah nazvati: Autoput Aleksandar Vucic. Nema prikladnijeg imena. I Srbiju treba nazvati: Republika Srbija-Aleksandar Vucic.

  19. Ко је оро друмове, и брда померо, Милош или Марко? А да се неби свађали најбоље да се привремено крсти Мусе Кесеџије док генерације које стасавају га не промене у Аце Лажова.

  20. Odavanje postovanja coveku koji je postavio temelje moderne srpske drzave nazivanjem novog autoputa po njemu je veoma dobra stvar.

  21. Srbiju su kroz istoriju, ocuvali velikani, zato ih ne smemo zaboraviti, vec ih trebamo velicati.

  22. Bilo bi bolje da ga nazovu po Martinovicu . Auto-Put Velike Usi , gradjen kvalitetno nist ne moze da ga srusi

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.