Vučić se izvinio vinarima u Istri (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Ma sta im se vise izvinjavamo? Oni se jos nisu izvinili za mnogo losih stvari koje su nam naneli i mi treba da zauzmemo stav po svakoj temi.

    1. @ Milos Veliki ~ Ako Vas ne mrzi , gospodine Veliki Milose , molim da mi navedeta makar jednu lošu stvar , koju su nam naneli vinari iz Istre ! Kad rekoste da ih ima mnogo , neće Vam biti problem da navedete jednu !

  2. re: „Jer to što ja nešto ne volim ne znači da nije dobro …“

    OPET SE PRENEMAŽE: Naprotiv, to znači da je gotovo sigurno dobro.

  3. To je ONAJ koji govori o Pristojnoj Srbiji!! To je ONAJ koji govori o Marljivoj Srbiji. U Bosni kazu MAHALA, u Srbiji SOKAK. To je isti recnik.
    Palanka, malo mesto , mali predsednik , mala vizija sveta, mala harizma!! ALI TO NIJE SRBIJA. ON NIJE SRBIJA!! ON JE ALEKSANDAR VUCIC i time je sve receno.

  4. Vođa se u skoku izvinuo istarskim vinarima i u letu obliznuo. Proletela vinska mušica i nema je više. Ni super usporeni snimak nije uspeo da zabeleži brzinu izbacivanja jezika. A pri tome je svašta rekao. Uglavnom poučno.

  5. Lep gest predsednika, ali mislim da nije bilo potrebe za tim, jer se o ukusima ne raspravlja!

    1. Nije bilo potrebe da prica o temi koju ne razume, ali tako je to kada zeli da bude svakom loncu poklopac. Dodao bih da nije bas ispao mnogo mudar i pametan (pa sada botovi pokusavaju to da izvade svojim infantilnim komentarima).

    2. Za čime nije bilo potrebe? Za izvinjenjem? Ili za lupetanjem o malvaziji?
      Posle onakvog lupetanja o malvaziji, itekako je bio potrebe za izvinjenjem. Nigde ne piše da vino malvazija mora obavezno da se voli. Svako ima puno pravo da ga ne voli i da to kaže.
      Razlika je u načinu na koji to kaže. Normalan, vaspitan i pristojan čovek samo kaže „ja ne volim malvaziju“ ili „meni se malvazija ne dopada“ i niko mu neće to zameriti.
      To je sasvim dovoljno i nema nikakve potrebe za lupetanjima kako je malvazija „toliko odvratna da se ne može piti“. Vučić je tom primitivnom i dripačkom izjavom, bez ikakve potrebe, uvredio ne samo one koji proizvode malvaziju, nego i one koji je piju, a to je već poprilično veliki broj ljudi!

    3. Ja mislim da je bilo potrebe. Ukus je ukus, ali je rečnik bio neprimeren. Za mene lično je svako vino kiseliš i uzimam sebi za pravo da sva vina na svetu proglasim za đubre bez potrebe da neko posebno izdvojim. Ali dobro, izrekao je to u patriotskom zanosu i red je da se izvini. Istina je i da Hrvati imaju daleko više i daleko ozbiljnijih razloga da se nama izvinjavaju, a to što za tim nemaju potrebu govori jako loše o njima. No, to je već njihov problem.

    1. A što da mu oprostimo? Koliko vidimo, a i svaki dan nam on ponosno pokazuje, on je formalno otišao iz radikala, ali radikali nisu nikad otišli iz njega!

    2. Ja mu opraštam.
      Eto i on je oprostio Istranima što ih je uvrijedio.

  6. Znam iz istorije da su pojedini kraljevi zbog loseg varenja zapocinjali ratove. Izvini se ti i nama za sve gluposti koje si do sada pravio ovde u Srbiji. Jak si mi ti drzavnik, Zvoncice!

  7. Poceo si da se izvinjavas, dobro je.Ali imas puno toga za izvinjenje da ce ti trebati jedan ceo mandat samo za to.

  8. Ko radi, taj i gresi. A jos je bolje ko gresku i prizna, nisu svi ljudi stvoreni za sve, i ne moraju sve i da znaju. Vinari i vinogradari ce to sa zadovoljstvom prihvatiti.

    1. „Da nam date jedan dan bez vesti o ovome liku“
      Pa da taj Dan! slavimo kao praznik! Bar jedan dan odmora od dAVitelja.

  9. Svoje greške, nepristojnost i političke promašaje relativizuje, a tuđe ne prašta.
    To sve govori o njegovom moralu i karakteru.

  10. Nikada iz tebe neće izaći radikal. Nikada te niko neće poštovati, jer ti ne poštuješ nikoga.

  11. Ni ja tebe ne volim i, siguran sam, da nisi dobar čovek, pa ti se zato ni ne izvinjavam….

  12. Izvini se Vucicu i ‘Velji Nevolji’!
    Pa i on je neciji sin, bas kao i njegov drugar, Danilo.

  13. Njegovo „izvinjenje“ vredi kao prokislo vino a koje ne moze da posluzi ni kao sirce.

  14. Izvinjavam se vinarima malvazije, mislio sam to drugacije formulisati, ali… koliko su oni fabrika i puteva otvorili u prethodnom periodu? Ni jednu i ni jedan. A koja vina su pili lopovi bivse vlasti Djilasa, Jeremica i Solaka…. koji su stekli 600 miliona evra u to vreme i doveli Srbiju do bankrota… oni oni oni, ja, ja, ja… malvazija sta?

  15. Moli „sve vinare u Istri da mu zbog toga oproste“
    „Sve vinare u Istri“ „moli“ za „oproštaj“!?
    Kad bi molio za sve grehe i uvrede, za sva zla koja je učinio ne „vinarima u Istri, nego Srbima u Srbiji trebalo bi mu da poživi još jednom toliko koliko je do sad živeo i da svaki dan samo jedno radi, Moli Za Oproštaj.

  16. Hvala g Vucicu, ko priznaje, pola mu se prasta ! Bela “malvazija” i crni “teran” su poznata i cenjena istarska vina. Danas je Istra, kao sto kaze gradonacelnik Pule, oaza mira, suzivota i tolerancije. Taj duh je karakteristican za Istru. Mozda i zato sto su, posle II Sv rata, Istra i Trst dugo bili predmet spora izmedju Italije i Jugoslavije. Tek 10 nov 1975 godine, kroz Osimske sporazume, Istra je pripala Jugoslaviji a Trst Italiji.

  17. Moram priznati, korektan i ispravan potez Vučića. Treba Hrvati da mu oproste, nije bilo zle namere.

  18. Vino, pivo ili viski… U nedoumici sam, ali kad predsednik kaže IZVINI, evo obećavam da ću da hvalim vina iz Hrvatske mada ih nisam probao… Nemam toliko para…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.