Vučić: Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa BiH 1Foto: Tviter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Kolegijuma doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskoj budućnosti dveju zemalja.

Vučić je, kako se navodi u saopštenju, istakao da Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu. On je izrazio zadovoljstvo povećanjem trgovinske razmene između dve zemlje i naglasio da je neophodno raditi na daljem razvoju ekonomskih odnosa.

„Put ka boljoj budućnosti regiona vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa“, naveo je predsednik Vučić.

Tokom susreta, predsednik Srbije obavestio je predstavnike oba doma BiH o svojim razgovorima sa predsednikom Erdoganom u vezi sa izgradnjom autoputa Beograd – Sarajevo, istakavši da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dve zemlje.

Sagovornici su zaključili da postoji uzajamna podrška u procesu evropskih integracija i regionalne saradnje, kao i obostrana zainteresovanost za jačanje međusobne saradnje u ovim oblastima. „Evropske integracije BiH i Srbije veoma su važne za ekonomski napredak regiona Zapadnog Balkana“, naglasili su sagovornici.

„Ovo je prvi put da svih šest članova Kolegijuma oba doma odlaze u neku zemlju zajedno i to je za nas dokaz da se politička situacija menja i da su svi zainteresovani više za budućnost nego za prošlost“, istakao je član Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić. Predstavnici oba doma su izrazili veliku zainteresovanost za infrastrukturno povezivanje, nove investicije i zapošljavanje, kao i ukrupnjavanje malih tržišta i zajednički nastup na trećim tržištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari