Vučić u Novom Pazaru zbog isporuke 13 respiratora bolnici

Ostavite komentar


  1. Niko ne može tako dobro da isporuči respiratore kao naš predsednik, jeeee.

  2. Ovo jeste politika, ali nije bez razloga. Znam već šta će antibotovi pričati. Pričali su to i kad je efendiju Zukorlića ustoličio na mesto predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Ovoj zemlji treba mir sa Bošnjacima i svim drugim nacionalnim manjinama. Na sreću, sa najvećim brojem tim manjina Srbi žive u slozi. Nadam se da će ovakvom politikom to uspeti i sa onima sa kojima danas nije.

  3. Zbog pojedinaca i to u velikim gradovima, poput Beograda, koji se prave pametni pa šetaju i obavljaju svoje aktivnosti normalno i to bez ikakve zaštite će nam se ubvvesti 24 policijski čas. I opet će ti koji krše pravila biti najglasniji u tome da osude što je to uvedeno a uvedenoo je baš zbog takvih. Ljudi sedite malo u kući i završiće se sve. Takvim ponašanjem samo produžavate vanredno stanje.

    1. (700÷2.000.000 ) × 100= 0.035
      700 uhvacenih, kaze nebojsa iz Beograda.
      Znaci, 0,035% stanovnika Beograda.
      Je l’ kapiras, Dusane, koliko je to „pametnih pojedinaca“?

      1. … U svakom društvu je malo pametnih… I tu se ne može ništa učiniti…. Ovaj, može! Da se i ovo malo protera… Kako bi ovo što ostane – brže propalo…..

  4. Tako je i Englez Boris Džonson „čačkao mečku“ pa je zaradio „koronu“. Eno ga na respiratoru, počeo je da diše „na škrge“. I ovaj naš se mnogo kočoperi, da ne koristim bezobraznu, narodnu reč „ku.či“, i bez maske i bez (od njega?) propisane razdaljine među sagovornicima i sugrađanima, često takođe bez maski, od 1,5 m. Da ne bude posle kuku lele?

    1. Kako, brate tako pričaš? Pa jeste korona… Ali, našeg predsednika, tj, premijera, nije ni snežna oluja odnela….! Tvrd je taj AV…. Ne boj se…. Ali zašto je to sve tako? Pa zbog kampanje i kamere i zgodnih novinarki…pa tako – optika je u pitanju – pa posto je virus u pitanju, odnosno, kampanja u toku – proglašen moratorijum na izbore… Mora se dodati gas u tu sumanutu trku za glasove… Naš predsednik AV vadi maramicu iz svog skupocenog sakoa, i ne – ne briše nos, prioritet je kampanja, on se zaleće sa maramicom u kameru, i briše sočivo, da bi bio još vidljiviji, vidljiviji i onima koji neće da ga gledaju… I zato on ne može da ispoštije zakon o propisanoj udaljenosti, jep je opet – kampanja prioritet, jer ako bi se on distancirao, a kamera na njega, drugi se ne bi našči u kadru i za koji… je sve ovo radio…. Po drugom scenariju – sa propisanim rastojanjem, u kadru bi bilo puno praznog prostora u koji bi vrovatno… Neko, zamislite ko?, – pa Đilas, brate, iskoristio priliku a upadne… A to se ne sme dozvoliti…. Pa zbog razvučenog kadra – kompozicija kadra loša, a AV i ostali u kadru, mali….. A tu bi sada dobro došao, umesto Đilasa, Siniša Mali, ali Đilas je Veći, pa je dobitak zanemarljiv, i zato Mali nije ni poveden… Nego brate – krupan kadar i prijatelhski zagrljaj kojim se – prenose glasovi- a virusi, ko sad za to mari…? A plakanje… Pa AV će plakati iz 2 razloga g prvo ako glasovi ne ulete u njegovu košaru, a drugi je – ako dobije kijavicu…. A to je izvesno… A ko će još plakati…. Pa puno… Puno njih… Ako slučajno, u međuvremenu broj virusa nadjača imunitet AV, svi oni koji su planirali da lepo žive ništa ne radeći i pišuči po neki komentarćič iz kuhinje teletabis škole

  5. Ova medicinska oprema neće ništa znaćiti građanima Novog Pazara, ako ne poštuju mere u toku vanrednog stanja.

    1. Ne boj te se… Ako bude zatrebalo, a zatrebaće sigurno, ne zbog bolesti nego zbog kampanje, ta ista oprema će biti uslikana i u nekom drgom gradu….. Jel rečeno je da je 1000 plaćeno, ali nije moglo da stigne…. Kradu uz put to… A mora da bude za sve, p kako sve potrebe zadovoljiti za respiratorima u oči izbora kada su aspiracije na vlast porasle i exponencijalno pokazuju tendenciju rasta…? Postoji samo jedno rešenje za velemaistora kampanje…… Rešenje je pronađeno u domenu kvantne mehanike…. – e sad, ko se ne razume u to, neka ne jadikuje, to ionako nije izmislio AV nego A Ajnštajn….. Znači, po toj teoriji elektron koji je jedan, a kruži oko atomskog jezgra atoma vodonika, na primer, se toliko brzo okreće oko tog jezgra da uspeva da mu neutrališe električni + potencijal… Kako? Pa ako probaš da zamisliš – ne možeš uspeti jel nisi Ajnštajn, A nisi ni Aleksandar da shvatiš kako radi kvantna glasasčka mašina….. Ali, to ti dođe ovako….. Kad ti pomisliš da je tsj siroti elektron ili glas na izborima – na jednom mestu – e, jbg. Nije tu… Ali i jeste…. I svuda drugde u isto vreme gde treba da bude da bi neutralisao taj prokleti + potencijal koji samo on to može i uspeva učiniti…. I to ti je kvantna fizika… A tako i kvantna politika… I zato tu nauku zna naš mudri predsednik, i zato on mora da nosi respiratore protiv virusa…. Kako bi oni bili na više mesta u isto vreme, i zadovoljili sve potrebe za njihovim prisustvom…. E sad…. Ako niste ovo razumeli, nemojte se sekirati, ovo je doba virusa, kvantno doba, kvantne politike….. A rezultat već znate – AV će pobediti na novim izborima sa preko fifti posto…. Jel on drukčije ne ume i neće…. To znate…. Jel tako? Jeste… Jel ume neko bolje….? Ne ume…. Znači – ne zavisi od nas nego od maistora za kampsnju…

  6. Ova pomoc je znacajna za Pazar jer nece posluziti samo dok traje borba sa koronom,vec vala i kasnije, plus dostavljene su i maske i odela itd.. Nasa zemlja je tu za srpsku zajednicu sta god da se desi.

  7. Pomoć u opremi za zaposlene i obolele od korona virusa u Novom Pazaru je stigla. Novo žariste zbog onih pojedinaca koji ne postuje mere zastite i izolacije mora se sto pre regulisati, zato ostanite kod kuće to je za sada najbolje.

  8. Niko ne zna ko od nas sledeci moze biti zarazen ovim virusom, ali mi mozemo da taj rizik svedemo na najmanju meru, tako sto cemo da se pridrzavamo propisanih mera.

  9. Svaki deo Srbije je vredan, zbog naroda koji je tako, bez obzira na sve! Svaka čast za požrtvovanost i podršku koja je preko potrebna svima u ovom vremenu koje nas je snašlo…

  10. Drzava se trudi da pomogne svima. U Novom Pazaru je kriticna situacija i nadam se da ce uspeti da se izbore sa virusom sa sto manjim posledicama.

  11. Novi Pazar je sada pred teškim izazovom, uz pomoć države verujem da će situacija biti povoljnija za pacijente kojima su respiratori neophodni.

  12. Ova pomoć će značiti građanima, ali ne znam zašto su Novopazarci bili nedisciplinovani od uvođenja policijskog časa. Zar je teško ostati kod kuće?

  13. Potrebno je adekvatno opremiti bolnicu u Novom Pazaru, ukoliko bi došlo do povećane zaraze u ovom gradu. Očigledno je da se zbog nepoštovanja mera tako nešto može desiti. Dobro je i da je grupa lekara otišla u ovaj grad, kao pojačanje. Sve što može da se predvidi, to treba da se uradi.

  14. Pomoć, što se kaže, stiže na vreme. Lično mislim da se državni vrh dobro bori sa epidemijom i da mere donose rezultate, voleo ih neko ili ne. Što se tiče respiratora, dobro je da će oni trajno ostati u Novom Pazaru, ali se iskreno nadam da neće biti upotrebljeni u skorije vreme i da ćemo što pre moći do Novog Pazara na mantije

  15. Ovako…. Neki ugledni ekonomisti kažu da je svaki od nas od doba Yugoslavije do sada opljačkan za nekih 44 hiljade evra…. A da jedan respirator košta oko 40 hiljada evra…. Znači… Da nije bilo pljaćke u „poštenim“ državama koje su nam se pred očima umirale i rađale, zamislite zbog čega?… Svaki naš građanin bi imao po svoj lični respirator…. I niko sada ne bi uvodio kućni zatvor za sve građane, kukao na nedisciplinu građana…. Građani bi išli u škole, išli na posao ili koje kud….. Ako počnu da se pregrevaju od kojekakvih virusa, dohvate svoj lični respirator…. I nastave po starom…. Kakvi virusi i kakvi bakrači… Ovako, imamo ovo što vidimo… Strepimo od naj manjeg i naj bednijeg virusa……

  16. Građani Srbije,
    Imam čast, odgovornost i obavezu da vas obavestim sledeće:
    Da naš aktuelni oredsednik AV nije lekar i nije licencirana osoba za zbrinjavanje bolesnih od virusa, i nije napravio respiratore i ostala sredstva za zaštitu od virusa, i nije ni viruse napravio, a nije ni mnogo toga drugog što je mogao – ni uradio, ni napravio….
    On samo NOSI tu opremu gde nedostaje….. I zato – SLAVA MU….
    jel niko drugi, osim njega, to ne ume da radi… Znači, naš predsednik nam to svaki dan pokazuje…. On ume NEŠTO da NOSI… a šta je to nešto? To su ni manje ni više nego NAŠI životi…. I to niko ne ume da radi bolje od njega, i zato on to radi…. I on zeli da to mi znamo… I zato nam on to svaki dan pokazuje pred kamerama…. Tako smo imali riliku da vidimo za vreme snežne mećave na autoputu ispred Subotice kako naš predsednik NOSI jednog dečaka do helikoptera…. Danas smo videli tog istog čoveka kako NOSI aparate i opremu u regionalni medicinski centar u Novi Pazar….. Nije naš predsednik sebičan čovek da samo nama, nesposobnima, da se suprostavimo virusima, ovaj, NEVIDLJIVIM virusima…. Do negovog doba virusi su bili samo virusi, a d kako je on na vlasti, oni su postali i nevidljivi ali pošto naš predsednik ima super moći, on opremu NOSI upravo gde su se ti nevidljivi virusi zalegli i počeći da škrguću zubima i sateruju nas u kućni zatvor…. A odakle potiču ovako neverovatne oći jednog čoveka…. Pa ako želiš da pobediš na izborima….moraš raspolagati ovako neverovatnim sposobnostima a to je već doktrina – super kampanje…. Nečeg što je privilegija samo u Srbiji, da se vidi…. Svi ostali plaču i umiru što to nemaju…..

  17. Predsednik Vučić je danas isporučio medicinsku opremu
    koja je velika stvar za bolnicu u Novom Pazaru.

    Verska veroispovest nije bitna a predsednik Vučić
    je pokazao da su mu svi građani isti.

    Vučić je sa ministrom Ljajićem danas u Novi Pazar odneo
    pomoć u respiratorima i drugoj potrebnoj medicinskoj opremi.

    Respiratori će ostati u Novom Pazaru za navek da spašavaju živote ljudi.

  18. Svi smo ljudi, nasoj drzavi nije bitno da li je neko Bosnjak ili Srbin, drzava ce svima pomoci da pobedimo ovu posast i prebrodimo ovu tesku situaciju. Svi smo zajedno u ovome, i hajdemo da svi zajedno budemo odgovorni!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.