Vučić zloupotrebio i ponizio žene

Stručna javnost kritikovala izjavu predsednika Srbije da lekar ženi pre abortusa treba da pokaže ultrazvuk i pusti joj da čuje otkucaje srca bebe

Ostavite komentar


  1. O tome da li SNS (Vučić & co) uopšte ima nameru da sprovede rečene mere (za poboljšanje nataliteta) ne treba govoriti, ali da izmučenom, zaluđenom, obespravljenom, degradiranom narodu ovo izgleda dobro, sasvim je sigurno. Većina (koja inače ne zna za drugačiji život sem preživljavanja) će pomisliti kako je ovo super stvar i sledećom prilikom ponovo glasati za istu laž. To što buduće majke neće zbog ovoga ostajati u drugom stanju nije nikakav problem. Uostalom, ova populistička izjava i nije namenjena budućim majkama već onim ženama (i ne samo njima) koje su se već ostvarile kao majke. U čemu je caka? Pa, te koje su već rodile će poželeti da one sledeće (npr. njihove ćerke, rođake) imaju makar nešto bolje uslove a ovo, u gustoj magli budućnosti, izgleda kao boljitak i ne zahteva lično učešće.

  2. Opšte je poznato da je Vučić majstor za sve. U sve se on razume, samo njega pitajte.

  3. Cemu cudjenje? Njegove izjave i nisu upucene zenama koje imaju i malo mozga i dostojanstva. One su za, nazalost, vecinu kojoj je ispran mozak. Politika koju Vucic vodi se svodi da se sve moze kupiti novcem i da se svako moze potkupiti. Da li je to normalno i ljudski kada je u pitanju pravo zene da odlicuje o radjanju?

  4. Pre svega dete se dobija (radja) kao plod ljubavi muskarca i zene, treba stvoriti uslove da bracni parovi, mogu da zive normalno, a ne da ih SNS podstice i Patrijarh, na radjanje kada nemaju pristojne plate (oni koji su zaposleni), sa zelenaskim kamatama za stan, sa losim zdravstvom i skupim. Gde zive ljudi koji takve predloge donose.

  5. Da smo mi prihvatili šta je On do sada sve izjavio gde bi stigli i ovako smo nigde.Treba ga potsetiti da radi ono što mu je u opisu radnog mesta.Neka prvo vrati penzije da ovim već rodjenim damo po 200-300 dinara ,da nas nije sramota ,samo su nas pokrali i ništa više.

  6. Tako je garantovao i za penzije,već četvru godinu kako neće niko da ih dira.
    Predizborna kampanja i ništa više.

  7. Čista demagogija , nemoj da se lažemo i pravimo od nekog žrtvu zarad političkih poena , veoma veliki broj žena bi htelo da rodi da može da sedi kući uz bebu i prima solidnu nadoknadu, a ne odlučuje se na taj korak zato što mora da ide da radi da obezbedi ličnu egzistenciju.

  8. Pre 15god. moja supruga je po treći put ostala u drugom stanju. Zbog lošije materijalne situacije, odlučili smo se na abortus. Kako je bio prvi i poslednji naravno, odlučio sam da budem zajedno sa suprugom. Kada je doktor utvrdio trudnoću, i saslušao moju suprugu o želji za prekidom, sestra je pozvala i mene. Posle kraćeg razgovora, zagrlio sam svoju suprugu i odlučili da se beba rodi. Dragana je danas naš ponos, naša miljenica i razlog za život. Vučić nikođa nije povredio, niti ikoga sili na nešto. Dužnost lekara je da ukaže na štetnost abortusa, moguće štetne posledice.

  9. Ma ne misli on ništa ozbiljno, nego smišlja teme da zavara bezizlaz u koji upada… da zavara prave probleme u koje se upleo !!!

  10. Ovde niko nikog ne primorava na radjanje vec oni koji su se odlucili na to bice nagradjeni kao sto i treba.

  11. E da mi je neko rekao da ce se ikada izreci stav sa kojim cu se sloziti sa predsednikom SNSa…. Mislim da je zaista potrebno zenama objasniti sta one cine abortusom pre nego sto isti izvrse. Posle, kada pocnu da shvataju sta se dogodilo je vec kasno… Ako dete ne mogu da izdrzavaju i brinu se o njemu postoje na hiljade parova koje zele a ne mogu da imaju decu i koju bi isti uz neizmernu radost usvojili. Nije jedino resenje dete ubiti… Sve ovo naravno da nema veze sa populacionom politikom i ostalim izrecenim nebulozama.

  12. Nije Vucic nista oroginlno izmislio, on samo kopira Americke republikance koji su ovo uveli u nekoliko drzava gde imaju vecinu u parlamentu i guvernera. Mislim da ovo i nije tako losa ideja. Ja sam generalno bio za abortus (pro-choice) dok nisam video ultrazvuk u 10 nedelji nase prve bebe. Dete je vec bilo formirano, tako da sam od tad promenio misljenje. Za razliku od Americkih republikanaca, koji se brinu za dete samo dok se ne rodi, Vucic bar nudi neke pare za trece i cetvrto dete. Ja doduse mislim da bi pomoc trebalo da se ponudi vec i za drugo dete, ali dobro. Da se razumemo, za Vucica i SPS nikad nisam, i ne verujem da cu glasati, ali to ne znaci da sve sto kaze treba da docekam na noz.
    Sa ovim se slazem.

  13. Abortus je legalan do 10 nedelje od začeća zato što se tada ne čuju otkucaji srca jer se srce nije razvilo. Kada se srce razvije nije legalno abortirati osim u specijalnim slučajevima kada se zbog etike lekara i zakona saziva konzilijum.

  14. Zene nije ponizio, jer ona koja radja prvo radja iz ljubavi, pa sve ostalo.

  15. Strasnooo!!! Mora da se poveca natalitet jer uskoro nece imati ko da radi i od koga da se uzima za penzije!! Zato stimulise zene koje ce tek roditi. Jer njihova deca ce davati za penziono. Ali ce sada dobiti pare. A nasa deca koju smo rodile ce isto tako izdvajati za penziono a nista nece dobiti!!!! ?????? Sram Vas bilo sve! Zna se sve sta ce biti. Radjace zbog para!! Mi smo rodile zbog nas ne zbog drzave,ali nije fer ! Zar nije logicno nama koje smo rodile nagraditi nas jer ce biti sigurni da nismo rodile zbog para! Ako njima pare nama penzija!!! Nece ovo movi ovako . Mora se cuti i nas glas!! Zato nasa deca nece raditi u Srbiji!! ODLAZE u inostranstvo ! Tamo ce barem biti placeni i cenjeni !

  16. Ja ne zelim imati dete u ovoj drzavi jer je Aleksandar Vucic njen presenik, Vulin ministar odbrane i njima slicini…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.