Vučićevi jeftini kvadrati liče na hleb od tri dinara

Deset meseci nakon ministarke Mihajlović, predsednik Srbije ponovo najavio izgradnju stanova za pripadnike bezbednosnog sektora

Ostavite komentar


    1. Evo recimo za vreme gradonacelnika Bogdanovica su na vise lokacija bili izgradjeni povoljni stanovi namenjeni ljudima koji imaju poduzi podstanarski staz. Lokacije su, izmedju ostalog, bile C.Padina i Konjarnik.

  1. Bilo bi vrlo iteresantno čuti šta pripadnici snaga bezbednosti kažu o bezbedonosnom aspektu ovog projekta, i činjenici da će svi pripadnici ovih službi biti locirani na jednom mestu koje će, po logici svoje svrhe, jasno i ukazivati ko su ljudi koji se bave pitanjem bezbednosti u Srbiji. Tako će, svako koga to bude zanimalo, moći da stane na ulaz ovakvih naselja i jednostavno ubeleži sve ljude koji se u Srbiji bave ovim poslom.

  2. Najbolje da sacekamo sa izgradnjom stanova jos jednu do dve decenije, ispostavice se da, ustvari, imamo visak stanova. Ako pogledamo celu teritoriju Srbije imamo na jeden stan ili kucu dva stanovnika. Za dvadesetak godina svaki stanovnik Srbije ce imati jednu nekretninu, u proseku, naravno.

  3. Nije mi jasno kako je ovakav zakon o jeftinim stanovima prošao tako lako. Zar niko da se pobuni protiv favorizovanja jedne grupe građana (policajci i vojnici) na račun svih nas ostalih građana. Zašto da pomenuti građani kupuju stanove po 500 E/m2 kad će njihova gradnja koštati preko 1000 E/m2 a razliku ćemo plaćati mi iz budžeta. Pa ti pomenuti građani imonako primaju zarade iz budžeta dok mi ostali punimo taj budžet! Ti isti građani već imaju trajne beneficije kao što je beneficirani radni staž! Zašto favorizovati njih u odnosu na lekare, profesore, vozače, varioce, seljake, samostalne zanatlije…. Zar su vladajućoj klici ppotrebni samo policajci i vojnici da bi ih branili? Gde je tu logika, gde su moralni principi, gde je odgovornost za raspolaganje novcem poreskih obveznika?

    1. U pravu ste, ovim veliki vodja samo zeli da sebi obezbedi sigurnost od strane bezbednjaka. Naravno bice napravljeno minimalno za `izabrane osobe` koje ce da ga podrze u svemu. Briga njega za narod i Srbiju i sve ostalo – vlast i koliko mogu da iscede iz svega su bitni!!

    2. Evo ti logika, vlast placa zandare da je cuvaju. Ako im da stan, racuna, vecno ce je cuvati, jer sutra moze i da im uzme.

    3. Svakako je jedan od glavnih ideja ovakve politike pokusaj da se od bezbednosnih naprave represione snage ,t.j. od onih koje dele sudbinu naroda napravi pseudo elita koja bi se beneficijama korumpirala (kao i u ostalom svi clanovi stranke na vlasti) . Davanjem prednosti u zaposljavanju clanova porodica, clanstva u upravnim odborima , zamenom njihovih – nasima bez obzira na iskustvo, kompetencije, obrazovanje.
      Ono sto je problematicno je nedostatak novca kojim bi se ovo platilo, naime gomila kapitalnih projekata koja su ustvari ogradjene ledine (npr. Zeleznicka stanica Beograd, Autobuska stanica Novi Beograd ili Trg Republike) u stvari sluzi za ispumpavanje novca iz budgeta i ulaganje u privatne objekte u urbanim gradskim zonama u Beogradu, Nisu, Novom Sadu i Kragujevcu (iste gradjevinske firme zidaju i jedno i drugo i distibucija budgeta je 20:80)
      Nije to nista sofisticirano , do sitan lopovski marifetluk, daleko je ispod demokratskih Off Shore racuna punjenih privatizacijom ili socijalistickih kiparskih banaka punjenih crnom berzom.
      Niti ce oni zidati , niti ce policija i vojska deliti, a boga mi niti ce ovo potrajati, stigli smo i do kraja ovog vremena omedjanog floskulom, u novijoj srpskoj istoriji, cekamo samo da potpise racun i stavi nam ga pod nos.

  4. Ma bice kao sto predsednik rece,samo da dobijemo od kladionice na njegovo mezimce i evo 300-350 po kvadratu.

  5. Cemu cinizam?
    Jeftini kvadrati su uvek bili rezervisani za clanove KPJ i JNA.
    Oni su mogli sve, a nas su pljackali, ubijali i slali na robije.
    Dokaz da je Srbija i dalje pod okupacijom Yugoslavije…

  6. Kakva laz planira izbore i laze zbog glasova …to je projekat kao stanovi za mlade socijaliste …a Julka pokupila avans i zbrisala a iskopani bunkeri ostali nama.

  7. Američko-izraelski nazovi investitor Clean Earth Capital je trebalo već pre 6 godina da izgradi vojne, a zatim i komercijalne stanove u Nišu, na nekadašnjoj kasarni Bubanjski heroji. Ovih dana se završava tek prizemlje na prvoj zgradi. Ako ovako nastavi, svaka vlada u narednih 50 godina će najavljivati početak izgradnje stanova na ovoj lokaciji. Verujem da je ista priča i sa većinom drugih gradilišta na nekadašnjim vojnim kasarnama, izuzev Zemunskih kapija na nekadašnjoj kasarni Aleksa Dundić.

  8. Zasto jeftini stanovi za vojsku i policiju.Sada smo u kapitalizmu.Svi moraju biti u trzisnoj utakmici.Ovako nesposobna drzava kupuje jedne na teret drugih.

  9. poznajem čoveka koji već nekoliko godina čeka da kupi stan za 380 eura po m2, od onih koje je vođa najavljivao i obećavao. još uvek veruje u to… lepo kaže čovek, biće kao onaj hleb za 3 dinara…

  10. Вучићеви квадрати ће да послуже да припадници БИА добију свој кров над главом.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.