Vujić (NASA) o značaju srpskih naučnika u misiji Apolo 11

Ostavite komentar


  1. Uz svo poštovanje, nikako da rešim enigmu.Ima tome nekoliko meseci kako sam gledao dokumentarni film koji obrađuje događaje iz šezdesetih godina a govori o tome da je Jugoslavija tih godina lansirala raketu sa teritorije BiH, ili Hrvatske, što je izazvalo veliko zanimanje SAD, te da je za raketne projekte Jugoslaviji plaćeno nekoliko milijardi dolara ,da su projekti prošvercovani u SAD, te da je tamo utvrđeno da su neupotrebljivi. Tito, da bi zataškao prevaru, bukvalno je isporučio Americi nekoliko jugoslovenskih naučnika da isprave neupotrebljive projekte.Neko od njih su proglašeni mrtvima.Taj film prikazuje jednog od njih koji je bio poreklom sa Paga, gde .je navodno i sahranjen,a u stvarnosti,njemu je lažirana smrt, a živi u Americi. Moje pitanje glasi: Da li ovaj poštovani srpski naučnik ima neke .veze sa tim ljudima, i ako ima, šta se sa svima njima dogodilo.Poreklo .
    znamo,ali o njihovim porodicama ne znamo ništa.Čudno je,iz teksta se ne može naslutiti da li je uvaženi naučnik otišao dobrovoljno ili je kidnapovan i poslat u Ameriku da vadi Titovu prevaru naplaćenu oko 3,5 milijarde dolara.

  2. Veliku stvar je rekao,
    treba raditi na povezivanju Srba iz dijaspore i Srbije.
    Te veze moraju biti jake svuda po svetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.