Specijalni sud u Beogradu odlučio je da bivšu direktorku Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlanu Vukajlović i još dvoje njenih saradnika, optuženih za malverzacije prilikom nabavke vakcina protiv „svinjskog gripa“, pusti iz pritvora uz jemstvo, izjavila je juče portparolka suda Maja Kovačević.


Iz pritvora će, osim Vukajlovićeve, uz polaganje garancija biti pušteni i bivša direktorka Jugohemije – Smiljka Mileusnić Adžić i direktor Detapa – Ljubomir Pavićević, kazala je Kovačevićeva. Ona je navela da je četvrti optuženi, direktor kompanije Jugohemija farmacija Vladimir Gravar, ranije pušten iz pritvora.

Vukajlovićeva, Mileusnić Adžić i Pavićević će, prema rečima Kovačevićeve, iz pritvora izaći pošto upišu hipoteke na stanove koje njihove odbrane zalažu kao jemstvo da neće pobeći i da će se odazivati svim pozivima suda. Procedura oko upisa hipoteke, u zavisnosti od slučaja do slučaja, traje od nekoliko dana do nekoliko sedmica.

Sud je prihvatio da kao garanciju da će se uredno odazivati pozivima suda upiše hipoteku na kuću vrednu 100.000 evra, izjavio je medijima branilac Smiljke Mileusnić Adžić, advokat Veljko Delibašić. Mileusnić Adžić, rođena sestra bivše potpredsednice Delta holdinga Milke Forcan, u pritvoru je od decembra. Vukajlovićeva je u pritvoru od septembra, a mediji su izveštavali o njenom lošem zdravstvenom stanju. Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal iz februara meseca, one i ostali se terete da su u nepropisnom postupku nabavke vakcina oštetili državu za oko 1,25 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari