Vulin: Od 1. do 3. januara 9.833 saobraćajna prekršaja 1Foto: Beta/MUP Srbije/MO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao je da je saobraćajna policija na putevima u Srbiji od 1. do 3. januara ove godine otkrila 9.833 saobraćajna prekršaja u kojima su čak 833 vozača bila pod dejstvom alkohola, a 26 pod dejstvom narkotika i tom prilikom najavio nastavak pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, saopštio je MUP.

„Imali smo veliku akciju sprečavanja saobraćajnih nesreća, dakle kontrole saobraćaja. Od  1. do 3. januara otkrili smo i na odgovarajući zakonski način sproveli 9.833 različita saobraćajna prekršaja, 176 vozača je odvedeno na trežnjenje, 833 vozača su uhvaćena da voze pod dejstvom alkohola, 26 lica je vozilo pod dejstvom narkotika. U odnosu na isti period prošle godine, od 1.do 3. januara 2021. godine, to je povećanje za skoro 5.000 vozača ukupno“, rekao je Vulin.

Istakao je da je saobraćajna policija iskoristila sve kapacitete u kontroli saobraćaja i da su čak i starešine bile na terenu.

„Setite se onog crnog vikenda, pokvario nam je svima Novu godinu. Četvoro mrtvih u Novom Pazaru, troje u Valjevu, još dvoje u okolini Požarevca. A skoro sve deca. Još jednom da izrazim saučešće njihovim porodicama, treba i da izrazim saučešće Srbiji, izgubili smo tolike mlade ljude, niko mislim da nije bio stariji od 25 godina. Nastavićemo da radimo, imaćemo pojačane kontrole saobraćaja. Jedan od razloga zašto smo imali toliko više vozača u prekršaju jeste što smo izveli na ulice i puteve i sve starešine. U stanici niste mogli da nađete saobraćajnog policajca, bez obzira na njegov rang, svi su morali da izađu na ulicu i da bar na ovaj način pokušamo nešto da uradimo. Ko zna koliko smo smrti sprečili. Od ovih 833 vozača pod dejstvom alkohola, ko zna koliko bi ubilo nekoga“, poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari