Vulin: Od početka godine razbijeno 12 organizovanih kriminalnih grupa 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Uprava kriminalističke policije (UKP) od početka godine razbila i procesuirala 12 organizovanih kriminalnih grupa, a da je uhapšeno 79 osoba za koje se osnovano sumnja da su članovi tih grupa.

„Takođe, za pet meseci, policija je zaplenila više od dve tone droge i 35.533 komada različitih vrsta narkotika, a otkrivene su i 24 laboratorije za uzgoj marihune“, rekao je Vulin nakon kolegijuma UKP-a.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Vuln je istakao i da je u poslednjih godinu i po dana razbijeno 30 takvih grupa i dodao da srpska policija nastavlja borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Govoreći o rezultatima Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, ministar je naveo da je za prvih pet meseci 2022. godine to odeljenje uhapsilo 176 osoba koje su protivpravno pribavile oko dve milijarde dinara.

„U periodu od 1. januara do 31. maja 2022. godine, Odeljenje za borbu protiv korupcije podnelo je ukupno 244 krivične prijave protiv 432 lica, od kojih je prema 176 lica primenjena mera lišenja slobode, zbog izvršenog 481 krivičnog dela i pribavljene protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko dve milijarde dinara, kao i pričinjene štete u iznosu od preko 1,7 milijardi dinara“, kazao je on.

Vulin je naglasio da se država istim intenzitetom kao i protiv dilera bori i protiv „zelenaša koji reketiraju ljude, a posebno protiv onih koji pljačkaju državni budžet“, dodajući da je za prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period 2021, broj teških krađa smanjen za 5,4 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari