Vulin: Sami čuvamo slobodno nebo 1Foto: MOD (Arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se vazduhoplovstvo Vojske Srbije izjednačava u tehnološkom smislu i sa drugim, daleko naprednijim i bogatijim armijama i da je „već sada u stanju da čuva naše nebo i da za to ne tražimo pomoć ni od koga“, saopštilo je Ministarstvo.

Nebo nad Srbijom je slobodno, nakon NATO agresije nikada nismo bili u boljem stanju i naše nebo će čuvati srpska avijacija, rekao je Vulin na svečanosti povodom Dana roda avijacije, upriličenoj na aerodromu „Batajnica“.

On je poručio da je do toga došlo „zahvaljujući velikom razumevanju“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića i „velikom ulaganju koje čitava Srbija preduzima kada je naše vazduhoplovstvo u pitanju“.

Vulin je dodao da će modernizacija biti nastavljena, od nabavke novih aviona MiG-29, preko novih helikoptera, do poboljšavanja materijalnog položaja pripadnika avijacije.

Njihove dužnosti su specifične, odricanja su takva da to mora biti prihvaćeno i mora se nagraditi na poseban način, na čemu već sada radimo sa Komandom Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, i veoma brzo ćemo pred naše pripadnike i izaći s konkretnim merama, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari