Vulin: Sutra će 1.337 novih policijskih službenika položiti zakletvu pred Vučićem 1Foto: FoNet/ MUP (arhiva)

Na sutrašnjoj centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 1.337 novih policijskih službenika položiće zakletvu pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Sutra će više od 2.000 policajaca stajati u ešelonima. Pokazaćemo koliko nas je, kakvi smo i koliko smo obučeni i bićete ponosni, rekao je Vulin gostujući u Dnevniku RTS i istakao da je u poslednjih osam meseci policija razbila 14 organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila 109 osoba osumnjičenih da su njihovi članovi.

On je naglasio da je Srbija ostvarila značajne rezultate i u borbi protiv korupcije i u poslednja tri meseca otkrila je protivpravno stečenu imovinsku korist od gotovo 2,3 milijarde dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ono što čini svakodnevni život je podatak da smo izdali blizu 1,7 miliona različitih dokumenta, između ostalog 419.000 pasoša i 279.000 ličnih karata, a samo u ponedeljak smo izdali gotovo 10.000 pasoša, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, dva miliona ljudi traži dokumenta, zbog čega je broj šaltera povećan za 100, a neke uprave rade i subotom i nedeljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari