Vulinu dodeljena povelja počasnog građanina Opštine Ribnik u RS: "Čudno se osećam što mi dajete ključeve grada koji je i onako moj" 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je svečanoj sednici skupštine Opštine Ribnik u Republici Srpskoj održanoj povodom Dana i krsne slave ove opštine Mala Gospojina, gde mu je uručena povelja počasnog građanina za izuzetan doprinos razvoju ove opštine i požrtvovano zalaganje za jedinstvo srpskog naroda.

„Čudno se osećam što mi dajete ključeve grada koji je i onako moj, što me primate na prelepu Manjaču čije sam ja dete, koju nisam zaboravio niti mogu da zaboravim. I ponosan sam kada kao mali čovek sa velike planine mogu da pomognem, mogu nešto malo da učinim za ovaj kraj, za srpski narod“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Vulin obraćajući se nakon uručene povelje počasnog građanina opštine Ribnik u Republici Srpskoj i istakao da je Republika Srpska spoljno-politički prioritet Srbije dokle god je na njenom čelu Aleksandar Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da čvrsto veruje u formiranje srpskog sveta, te da je to proces koji se ne može zaustaviti.

„Čvrsto verujem u formiranje srpskog sveta, ja znam da ćemo mi biti jedno. Ako su mogli Nemci, poražen narod u Drugom svetskom ratu da naprave jedinstvenu državu, a što mi Srbi kao pobednički narod u Drugom svetskom ratu ne bismo mogli da živimo zajedno. Kome je pretnja potreba Srba da budu jedno, šta to mene može da odvoji od Republike Srpske, a šta to vas može da odvoji od Srbije? Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Ovo beskrajno veliko priznanje doživljavam kao poruku mojoj planini, ne da želi mene, već da želi sve nas, da ova planina želi da bude deo srpskog sveta, jer nikad nikako drugačije nije ni bilo. Hvala vam za to što ste dokazali još jednom da od nas Srba tvrdoglavijih i upornijih, rešenih da traju i opstanu nema i neće biti“, poručio je Vulin u Ribniku.

Načelnik Opštine Ribnik Nebojša Karać i predsednik Skupštine opštine Ribnik Duško Dakić zahvalili su se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu za svu konkretnu pomoć i podršku koju daje celoj Republici Srpskoj, ali i Opštini Ribnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari